Zakrzepica
-
Czy ktoras z mam spotkala sie z zakrzepica zyl glebokich ? mnie dopadla na lewej nodze Ciaza zagrozona od 21tc , niewydolnosc cisnieniowo szyjkowa , zalozony pessar , wiec pewnie od lezenia zrobil sie zakrzep , ile czasu lezalyscie ?ja leze od wtorku w szpitalu bez wc wczoraj byla kontrola u chirurga naczyniowego i jutro dopiero do wc moze bede mogla wstac , czekam na pończochę uciskowa dostaje zastrzyki i do domu tez bede miala zastrzyki dziecku na szczescie mowia ze to nie grozi obecnie 32 tydz skonczony , ile moze trwac takie leczenie ?
Laura [*] 24 tydz -
Malutka ja nie mialam zadnych zakrzepow, ale mam stwierdzony zespol antyfosfolipidowy i cala ciaze od samego poczatku mialam podawany clexan, acard i encorton w Twoim przypadku ta i kazda kolejna ciaza powinna byc prowadzona na tych lekach, a robilas badania na zakrzepice lub trombofilie? Moze warto zrobic? Tym bardziej, ze widz, ze masz juz jednego Aniolka straconego w wysokiej ciazy Nie boj sie tych lekow one nie zaszkodza dziecku, a na pewno pomoga w utrzymaniu ciazy :)w takim przypadku jak Twoj to raczej po ciazy tez bedziesz musiec brac heparyne... Ja mam 3 Amiolki, teraz cala ciaze lezelam plackiem z zalozonym szwem, tone lekow bralam, ale warto bylo teraz mam prawie 7miesiecznego synka zycze powodzenia !Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-