X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Zakrzepica
Odpowiedz

Zakrzepica

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malutka235 Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z mam spotkala sie z zakrzepica zyl glebokich ? mnie dopadla na lewej nodze :( Ciaza zagrozona od 21tc , niewydolnosc cisnieniowo szyjkowa , zalozony pessar , wiec pewnie od lezenia zrobil sie zakrzep , ile czasu lezalyscie ?ja leze od wtorku w szpitalu bez wc :( wczoraj byla kontrola u chirurga naczyniowego i jutro dopiero do wc moze bede mogla wstac , czekam na pończochę uciskowa :( dostaje zastrzyki i do domu tez bede miala zastrzyki :( dziecku na szczescie mowia ze to nie grozi :( obecnie 32 tydz skonczony , ile moze trwac takie leczenie ?

Laura [*] 24 tydz <3
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leczenie trwa do samego porodu, a czasem i połogu lub dłużej jeśli skrzepy się utrzymują. Zastrzyki nie szkodzą dziecku bo nie przenikają przez łożysko.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka ja nie mialam zadnych zakrzepow, ale mam stwierdzony zespol antyfosfolipidowy i cala ciaze od samego poczatku mialam podawany clexan, acard i encorton w Twoim przypadku ta i kazda kolejna ciaza powinna byc prowadzona na tych lekach, a robilas badania na zakrzepice lub trombofilie? Moze warto zrobic? Tym bardziej, ze widz, ze masz juz jednego Aniolka straconego w wysokiej ciazy :( Nie boj sie tych lekow one nie zaszkodza dziecku, a na pewno pomoga w utrzymaniu ciazy :)w takim przypadku jak Twoj to raczej po ciazy tez bedziesz musiec brac heparyne... Ja mam 3 Amiolki, teraz cala ciaze lezelam plackiem z zalozonym szwem, tone lekow bralam, ale warto bylo teraz mam prawie 7miesiecznego synka :) zycze powodzenia !

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ