X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Zapalenie pęcherza co robić
Odpowiedz

Zapalenie pęcherza co robić

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Od zawsze łapało mnie zapalenie pęcherza, co jakiś czas. Jednak od kiedy urodziłam (2 lata temu) to jakiś koszmar. Ja praktycznie co 2 miesiące mam zapalenie pęcherza. Zazwyczaj na drugi dzień po stosunku… bardzo dbamy o higienę, a mimo to na następny dzień budzę się i czuje że zaczyna się. W tym roku miałam w styczniu i lutym i dzisiaj znowu. Już nie mam siły. Robiłam mocz i posiew i wszystko okej. Lekarze bagatelizują mówiąc, że najwidoczniej tak mam, że mam skłonności do infekcji. Do kogo się udać, jakie badania zrobić? Może któraś z Was jest w stanie coś doradzić. Boję się kochać z mężem, bo mam w głowie lęk przed infekcją.

• dkdk Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomógł antybiotyk od ginekologa, (wcześniej brałam urofuragine i globulki) ale badanie partnera też ważne… bo on może czymś „zarażać” warto zadbać też o dobre nawilżenie podczas stosunku. Otarcia też powodują dyskomfort i zapalenie pęcherza, ja nawet po tamponach potrafiłam mieć .
    Warto jest też zajrzeć sobie na stronę:
    https://produktybonifraterskie.pl/ziola-na-pecherz-jak-naturalnie-pozbyc-sie-infekcji-drog-moczowych/

Są tutaj naturalne sposoby na pozbycie się infekcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2024, 09:51

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ