X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje zatory w układzie moczowym dziecka
Odpowiedz

zatory w układzie moczowym dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam do Was pytanie, może ktoś się już z tym spotkał.
    Otóż byłam dzisiaj u lekarza i usg wykazało dwa zatory w układzie moczowym dziecka. Jestem w 34 tygodniu ciąży. Lekarz nie wytłumaczył mi dokładnie o co chodzi powiedział tylko że na tym etapie to się zdarza, ale raczej zniknie. Niestety nie mogę nic na temat znaleźć w necie i okropnie się martwię - znalazłam tylko jedną podobną sytuację i nie było to nic dobrego :( spotkałyście się z czymś takim???

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zator w układzie moczowym to nic innego jak powiększona miedniczka nerkowa- to tam robią się zastoje. U mojego malucha też stwierdzono powiększoną jedną z miedniczek- w 35tc. Pocieszono mnie, że to nic poważnego- zdarza się często zwłaszcza u chłopców. Problemem może być gdy jest powiększona znacznie już w II trym. Nic się z tym nie da robić- tylko kontrolować czy się nie powiększa. W większości przypadków znika samoistnie, wraz z dalszym rozwojem dziecka. U mnie już na kolejnych USG była mniejsza, ale uprzedzono mnie, że trzeba będzie i tak zgłosić problem pediatrze i skontrolować po porodzie.
    Nic się nie martw.

Majka86 lubi tę wiadomość

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :) troszeczkę mnie (nas) uspokoiłaś. Na następnej wizycie na pewno zapytam lekarza czy zniknęły.

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ