X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje zatory w układzie moczowym dziecka
Odpowiedz

zatory w układzie moczowym dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam do Was pytanie, może ktoś się już z tym spotkał.
    Otóż byłam dzisiaj u lekarza i usg wykazało dwa zatory w układzie moczowym dziecka. Jestem w 34 tygodniu ciąży. Lekarz nie wytłumaczył mi dokładnie o co chodzi powiedział tylko że na tym etapie to się zdarza, ale raczej zniknie. Niestety nie mogę nic na temat znaleźć w necie i okropnie się martwię - znalazłam tylko jedną podobną sytuację i nie było to nic dobrego :( spotkałyście się z czymś takim???

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zator w układzie moczowym to nic innego jak powiększona miedniczka nerkowa- to tam robią się zastoje. U mojego malucha też stwierdzono powiększoną jedną z miedniczek- w 35tc. Pocieszono mnie, że to nic poważnego- zdarza się często zwłaszcza u chłopców. Problemem może być gdy jest powiększona znacznie już w II trym. Nic się z tym nie da robić- tylko kontrolować czy się nie powiększa. W większości przypadków znika samoistnie, wraz z dalszym rozwojem dziecka. U mnie już na kolejnych USG była mniejsza, ale uprzedzono mnie, że trzeba będzie i tak zgłosić problem pediatrze i skontrolować po porodzie.
    Nic się nie martw.

Majka86 lubi tę wiadomość

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :) troszeczkę mnie (nas) uspokoiłaś. Na następnej wizycie na pewno zapytam lekarza czy zniknęły.

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ