X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje zatory w układzie moczowym dziecka
Odpowiedz

zatory w układzie moczowym dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam do Was pytanie, może ktoś się już z tym spotkał.
    Otóż byłam dzisiaj u lekarza i usg wykazało dwa zatory w układzie moczowym dziecka. Jestem w 34 tygodniu ciąży. Lekarz nie wytłumaczył mi dokładnie o co chodzi powiedział tylko że na tym etapie to się zdarza, ale raczej zniknie. Niestety nie mogę nic na temat znaleźć w necie i okropnie się martwię - znalazłam tylko jedną podobną sytuację i nie było to nic dobrego :( spotkałyście się z czymś takim???

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zator w układzie moczowym to nic innego jak powiększona miedniczka nerkowa- to tam robią się zastoje. U mojego malucha też stwierdzono powiększoną jedną z miedniczek- w 35tc. Pocieszono mnie, że to nic poważnego- zdarza się często zwłaszcza u chłopców. Problemem może być gdy jest powiększona znacznie już w II trym. Nic się z tym nie da robić- tylko kontrolować czy się nie powiększa. W większości przypadków znika samoistnie, wraz z dalszym rozwojem dziecka. U mnie już na kolejnych USG była mniejsza, ale uprzedzono mnie, że trzeba będzie i tak zgłosić problem pediatrze i skontrolować po porodzie.
    Nic się nie martw.

Majka86 lubi tę wiadomość

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :) troszeczkę mnie (nas) uspokoiłaś. Na następnej wizycie na pewno zapytam lekarza czy zniknęły.

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ