X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje zatory w układzie moczowym dziecka
Odpowiedz

zatory w układzie moczowym dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam do Was pytanie, może ktoś się już z tym spotkał.
    Otóż byłam dzisiaj u lekarza i usg wykazało dwa zatory w układzie moczowym dziecka. Jestem w 34 tygodniu ciąży. Lekarz nie wytłumaczył mi dokładnie o co chodzi powiedział tylko że na tym etapie to się zdarza, ale raczej zniknie. Niestety nie mogę nic na temat znaleźć w necie i okropnie się martwię - znalazłam tylko jedną podobną sytuację i nie było to nic dobrego :( spotkałyście się z czymś takim???

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zator w układzie moczowym to nic innego jak powiększona miedniczka nerkowa- to tam robią się zastoje. U mojego malucha też stwierdzono powiększoną jedną z miedniczek- w 35tc. Pocieszono mnie, że to nic poważnego- zdarza się często zwłaszcza u chłopców. Problemem może być gdy jest powiększona znacznie już w II trym. Nic się z tym nie da robić- tylko kontrolować czy się nie powiększa. W większości przypadków znika samoistnie, wraz z dalszym rozwojem dziecka. U mnie już na kolejnych USG była mniejsza, ale uprzedzono mnie, że trzeba będzie i tak zgłosić problem pediatrze i skontrolować po porodzie.
    Nic się nie martw.

Majka86 lubi tę wiadomość

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :) troszeczkę mnie (nas) uspokoiłaś. Na następnej wizycie na pewno zapytam lekarza czy zniknęły.

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ