X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Zbyt częste usg
Odpowiedz

Zbyt częste usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    Jestem w 11 tc i od samego początku mam problemy.
    Duża torbiel na jajniku,plamienie, krwawienie w związku z krwiakiem :(
    Z tego powodu miałam już 12 usg:( martwię się ze to dużo. Piszcie czy u Was tez tyle było

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.facebook.com/mamaginekolog/posts/652581308234466:0

Polecam przeczytać :)

Ja z racji ciąży zagrożonej (w tym też krwiaka) miałam 6 usq do tej pory i też już słyszałam opinie od starszej położnej w szpitalu, że tylko krzywda to dla dziecka. Ja w to nie wierzę ;)

Jedynie co na moją logikę to to, że sonda dopochwowa i badanie gin. mogłoby podrazniac same wnętrze pochwy, jeżeli masz mocno ukrwione. Ale nawet to to tylko pochwa,a nie macica, gdzie jest dzidzia.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    https://m.facebook.com/mamaginekolog/posts/652581308234466:0

Polecam przeczytać :)

Ja z racji ciąży zagrożonej (w tym też krwiaka) miałam 6 usq do tej pory i też już słyszałam opinie od starszej położnej w szpitalu, że tylko krzywda to dla dziecka. Ja w to nie wierzę ;)

Jedynie co na moją logikę to to, że sonda dopochwowa i badanie gin. mogłoby podrazniac same wnętrze pochwy, jeżeli masz mocno ukrwione. Ale nawet to to tylko pochwa,a nie macica, gdzie jest dzidzia.

Dużo mama ginekolog miała usg. U Ciebie 6 a u mnie 12. To jednak jest różnica :(

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jednak myślę, że lekarz wie co robi i skoro sam funduje Ci tyle usg to znaczy, że tyle trzeba :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Tak, jednak myślę, że lekarz wie co robi i skoro sam funduje Ci tyle usg to znaczy, że tyle trzeba :)
    No właśnie planowe to ja miałam 2 wizyty u mojego lekarza i jedna nadplanowa
    4 usg w jednym szpitalu i 5 w drugim. I te usg codziennie przez 3 dni i tak 3 razy

Maja21 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ