Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Zbyt częste usg
Odpowiedz

Zbyt częste usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    Jestem w 11 tc i od samego początku mam problemy.
    Duża torbiel na jajniku,plamienie, krwawienie w związku z krwiakiem :(
    Z tego powodu miałam już 12 usg:( martwię się ze to dużo. Piszcie czy u Was tez tyle było

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.facebook.com/mamaginekolog/posts/652581308234466:0

Polecam przeczytać :)

Ja z racji ciąży zagrożonej (w tym też krwiaka) miałam 6 usq do tej pory i też już słyszałam opinie od starszej położnej w szpitalu, że tylko krzywda to dla dziecka. Ja w to nie wierzę ;)

Jedynie co na moją logikę to to, że sonda dopochwowa i badanie gin. mogłoby podrazniac same wnętrze pochwy, jeżeli masz mocno ukrwione. Ale nawet to to tylko pochwa,a nie macica, gdzie jest dzidzia.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    https://m.facebook.com/mamaginekolog/posts/652581308234466:0

Polecam przeczytać :)

Ja z racji ciąży zagrożonej (w tym też krwiaka) miałam 6 usq do tej pory i też już słyszałam opinie od starszej położnej w szpitalu, że tylko krzywda to dla dziecka. Ja w to nie wierzę ;)

Jedynie co na moją logikę to to, że sonda dopochwowa i badanie gin. mogłoby podrazniac same wnętrze pochwy, jeżeli masz mocno ukrwione. Ale nawet to to tylko pochwa,a nie macica, gdzie jest dzidzia.

Dużo mama ginekolog miała usg. U Ciebie 6 a u mnie 12. To jednak jest różnica :(

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jednak myślę, że lekarz wie co robi i skoro sam funduje Ci tyle usg to znaczy, że tyle trzeba :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Tak, jednak myślę, że lekarz wie co robi i skoro sam funduje Ci tyle usg to znaczy, że tyle trzeba :)
    No właśnie planowe to ja miałam 2 wizyty u mojego lekarza i jedna nadplanowa
    4 usg w jednym szpitalu i 5 w drugim. I te usg codziennie przez 3 dni i tak 3 razy

Maja21 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ