X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Zgaga/zapalenie zaladka
Odpowiedz

Zgaga/zapalenie zaladka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • maczka32 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem teraz w 22tyg. Chcialam zapytac czy wy takze macie problemy z nadkwasota w ciazy ? Bardzo czesto mam zgage. Staram sie przestrzegac diety jednak to nie pomaga... w czwartek zrobilo mi sie takie zapalenie ze wyladowalam w szpitalu pod kroplowkami. Zaczelo sie niewinnie wlasnie od pieczenia w zaladku dwa dni pozniej bol byl juz nie do wytrzymania. Malo tego promieniowal na plecy. Czy mozecie mi cos doradzic? Moze ktoras z wam ma podobny problem ? Boje sie ze to sie powtorzy

1ed43c20c0ac72a613f930d07ca73df9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Maczka32 . Ja tez miałam w pierwszej ciąży miałam problem ze zgaga ale po renni przechodzilo,czasami mleko pomagali:).
    No mnie aż tak nie dokuczala by byl szpital.Może cos innego Ci poszkodziło??
    Zgaga to jest taka ze niestety im większa ciąża tym bardziej sie nasila :(

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • zouza Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaviscon, essentiale forte i dieta lekkostrawna. Od pobytu w szpitalu w grudniu także z zapaleniem i przestrzeganiem rygorystycznym diety - nic sie nie dzieje

☀ 13 miesięcy ➡ 10 cykl
    słaba ruchliwość .. || udało się!!
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ