WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Zły wynik usg genetycznego.
Odpowiedz

Zły wynik usg genetycznego.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis robiłam usg genetyczne + pobrano mi krew do testu pappa, jest 15t+5d, badanie robione później, ponieważ ciąża jest młodsza o ponad dwa tygodnie.
    Jestem po jednym wczesnym poronieniu, teraz wierzyłam, że będzie ok.
    Badanie usg wykazało, że dziecko ma prawdopodobną przepuklinę przy dolnym odcinku kręgosłupa, pani dr nie spodobał się tez obraz w czaszce.
    Stwierdziła, że może to być wada genetyczna albo wada powstała na skutek niedoborów kwasu foliowego.
    Kwas od dawna suplementowałam w postaci łatwo przyswajalnego folianum więc nie wiem jak to możliwe.
    Jestem załamana, to jak wyrok, nie wiem co robić. Oszaleje czekając na wyniki testu pappa :( Później od razu chcemy zrobić amniopunkcję, To jest jak dla mnie już teraz jak wyrok, nie wiem co będzie dalej i co o tym myśleć. Dr pocieszyła mnie, że pomyłki się zdarzają, że to jeszcze nie przesądza w wszystkim, ale ja juz nie jestem w stanie myśleć o tym bez czarnowidzenia.
    Może jest ktoś, kto miał podobnie i pocieszy, że jednak z dzieckiem okazało się wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 13:21

• zeberka2018 Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie rozwazaliscie testow nipt? czemu od razu amnio?

• Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką propozycję dostałam od lekarki, która badała mnie w szpitalu.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę polecic rewelacyjnego genetyka od trudnych przypadkow z Łodzi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, zaprosiłam Cię do przyjaciółek, napisz do mnie prosze priv.

• zeberka2018 Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojkaojka wrote:
    Taką propozycję dostałam od lekarkz i, która badała mnie w szpitalu.

tez chcialabym podpytac o tego genetyka

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ