Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Zmienne tętno 22tc NORMALNE?
Odpowiedz

Zmienne tętno 22tc NORMALNE?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ross Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam na wizycie, lekarz musiał pobudzić maleństwo nie "złapał" od razu tętna. Poruszył mi brzuszkiem, po czym sprawdził jeszcze 3 razy i za każdym już razem było już średnio 15o. Uspokajał, że wszystko w porządku i czasami tak się dzieje, gdy dziecko nie jest akurat aktywne.
    Mimo wszystko jestem pełna obaw :(

Czy któraś z Was słyszała o podobnej sytuacji, bądź ma możliwość zapytać swojego ginekologa?

akeus65glbn43a50.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ale jaka była pierwsza wartość? Lekarz łapał tętno na ktg? U mnie też się zdarzało, nawet w bardziej zaawansowanej ciąży, że ktg nie łapało tętna, trzeba było poszukać, spokojnie :).

• Ross Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Martynika za odpowiedź, uspokoiłaś mnie trochę :) Tętno badane podczas rutynowej wizyty z USG. Na początku się nie zorientowałam o co chodzi złapał serduszko, uderzenie i po nim przestało być słychać, myślałam, że dziecko się ruszyło i "uciekło" ale lekarz zaczął mnie uspokajać, że tak się może dziać i poruszał brzuszkiem po czym złapał tętno jeszcze raz, i jeszcze raz i już było jak powinno.

Wśród znajomych, również tych internetowych ostatnio dużo słyszę o poronieniach i porodach martwych dzieci :( już poprostu ciągle się martwię każdym bólem, ukłuciem itd. W pierwszej ciąży nie dolegało mi totalnie nic, pełna sił byłam bardzo aktywna, teraz to istne przeciwieństwo.. ciągle coś dolega uhh a jeszcze 4 miesiące, oby tylko szczęśliwie dotrwać i urodzić.

akeus65glbn43a50.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ