Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności antybiotyk,a brak wzrostu temperatury

antybiotyk,a brak wzrostu temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewimob Nowa

Wysłany: 12 maja 2015, 09:19

/  Zgłoś
    Drugi miesiąc biorę Clostilbegyt po 1/2 tabletki. W poprzednim cyklu owulacja wystąpiła.W tym musiałam brać antybiotyk(zinnat 500) akurat przed owulacją. Monitoring owulacji pokazywał pięknie dojrzewające jajeczko, a potem chwilę po jego pęknięciu.Natomiast w temperaturze brak zauważalnego charakterystycznego skoku temperatury. Dodam, że wykluczono u mnie PCOS, a jajowody mam drożne. W dniu pęknięcia pęcherzyka odczuwałam silny ból w lewym jajniku. Czy jest możliwe, że owulacja była, tylko z powodu antybiotyku temperatura była zaburzona? Czy też oznacza to pusty pęcherzyk Graffa?

Cigaretta, Mama_Ali, IGA lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ