X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

brak owulacji przy clostilbegyt

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Caroline Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:26

/  Zgłoś
    Dzień dobry,

Moja sytuacja wygląda następująco: W tym miesiącu po raz pierwszy brałam clostilbegyt w celu wywołania owulacji, gdyż naturalnie owulacje u mnie nie występowały lub były bardzo późno np ok. 60-tego dnia cyklu. Dawka clostilbegyt to 1 tabl od 3-7 dnia cyklu. W 10 dniu cyklu monitoring wykazał dwa pęcherzyki po 7 mm - jeden na prawym jajniku drugi na lewym. Po 3 dniach na monitoringu pęcherzyki nadal były w tej samej wielkości. Dodatkowo zrobiłam badania: prolaktyna, tsh, morfologia, glukoza - wszystkie są w normie. Proszę o informację co mogło być przyczyną zahamowania wzrostu pęcherzyków, czy jest to kwestia zbyt małej dawki leku stymulującego, czy może warto zbadać coś jeszcze. Pozdrawiam

Anatolka, Amus87, hellishangel, Ag..., margaret94, Anna255, marina10, Saramago, Anulka55, kasiakasia11, Asia08, Zielono mi:-))))), mako, Cigaretta, zonaboba, agniesja, karol, rebe, Tynka88, wisienka, mama2929, justa183, oleska1983, julia0903 lubią tę wiadomość

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:38

/  Zgłoś
    Brakuje mi informacji na temat Pani wieku i poziomu rezerwy jajnikowej. Na podstawie Pani opisu mogę podejrzewać występowanie zespołu policystycznych jajników (PCOS). W takim przypadku można wytłumaczyć brak odpowiedzi na zastosowanie leku Clostilbegyt. Reakcja ta zazwyczaj w bardzo niewielkim stopniu zależy od stosowanej dawki, a raczej od czasu trwania terapii. W Pani przypadku zalecałbym wykonanie pełnej diagnostyki w kierunku niepłodności (obejmującej Panią i Pani partnera) i być może zmianę metody farmakologicznej stymulacji. Należy jednak pamiętać, że również dalsze stosowanie Clostilbegytu może przynieść pożądane efekty (niezależnie od dawki, a od długości stosowania leku).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ