Witam. Cierpie od ponad dwoch lat na RZS. JEstem pod stalo opieka reumatologa i od ponad roku staram sie o ciaze i w zwiazku z tym przyjmuje tylko leki, ktore sa dopuszczone do stosowania w ciazy (encorton 7,5 mg, imuran 125 mg) W tej chwili jestem w dobrym stanie, moj RZS nie jest w calkowitej remisji, ale nie jest tez zbyt aktywny, morfologie mam dobra. Mam juz jedno dziecko (po porodzie zachorowalam na RZS) i badania dotyczace plodnosci moje i meza sa prawidlowe (hormony, hsg i badanie nasiania, wszystko w normie). Czy to RZS jako choroba autoimmunologiczna uniemozliwia mi zajscie w ciaze? Czy leki typu encorton i imuran maja wplyw na plodnosc i owulacje? Dziekuje.
vanessa, fresa, bąbel, Holly go, Charlotte, nick nieaktualny, justa1234, Magnosia, Maciejka, nick nieaktualny, Beti25, Anatolka, Yousee, nick nieaktualny, dodinka, botanik86, aneczka85m, taśta, Kropek, Paragonik_93, nick nieaktualny, Eva82, STARA GUSTAWA lubią tę wiadomość
vanessa, fresa, bąbel, Holly go, Charlotte, nick nieaktualny, justa1234, Magnosia, Maciejka, nick nieaktualny, Beti25, Anatolka, Yousee, nick nieaktualny, dodinka, botanik86, aneczka85m, taśta, Kropek, Paragonik_93, nick nieaktualny, Eva82, STARA GUSTAWA lubią tę wiadomość