Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Cieńsze endometrium po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ika08 Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:23

/  Zgłoś
    Pierwsze USG miałam 12 dc i endometrium mialo 9,4 mm.

Na kolejnym badaniu, 19 dc - ma 8,7 mm.
    Wydaje mi się, że powinno być więcej, bo powinno się szykować na przyjęcie zapłodnionego jaja. Prawda?

Czy świadczy to o jakiejś nieprawidłowości? Jeśli tak to jakiej i czy można coś z tym zrobić?

Na drugim USG, tj. 19 dc ujawnij się drugi dojrzewający pęcherzyk, którego wcześniej nie było (w drugim jajniku).

Czy on mógł spowodować, że endometrium zrobiło się cieńsze?

nick nieaktualny, Milady, Natka-77, aisza, Lucky, emii, Morisek28 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:10

/  Zgłoś
    Bazując na Pani opisie, śluzówka wydaje się prawidłowa. W przypadku drugiego Pani pytanie, nie, pęcherzyk nie spowodował zmiany.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ