X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Czy śluz płodny też może być wrogi dla plemników?

Czy śluz płodny też może być wrogi dla plemników?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 09:57

/  Zgłoś
    Staram się o ciąże od 8 miesięcy,jak narazie bez rezultatu,zrobiliśmy badania zarówno partner jak i ja jesteśmy teoretycznie zdrowi, moje badania hormonalne dobre, narządy rodne w porządku,hormonalnie też ,cykle reguralne średnio co 24-25 dni ,w każdym cyklu owulacja,partner bardzo dobre wyniki nasienia. Lekarz stwierdził że pozostaje tylko badanie na wrogi śluz,jednak ja obserwuje u siebie płodny śluz w okolicach owulacji czyli ten wodnisty lub rozciągliwy i stąd moje pytanie czy jeśli był by wrogi śluz to tego śluzu płodnego wcale by nie było,czy w tym płodnym śluzie też mogą być jakieś związki,które szybko niszczą plemniki i mimo że jest płodny to też może uniemożliwiać plemnikom dotarcie do jajeczka?

Bellakawa, Fuma Foch lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 24 października 2018, 08:42

/  Zgłoś
    Gołym okiem nie da się określić, czy w śluzie nie znajdują się przeciwciała przeciwplemnikowe. Wykonanie testu na wrogość śluzu to dobry pomysł.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ