Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Czy śluz płodny też może być wrogi dla plemników?

Czy śluz płodny też może być wrogi dla plemników?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 09:57

/  Zgłoś
    Staram się o ciąże od 8 miesięcy,jak narazie bez rezultatu,zrobiliśmy badania zarówno partner jak i ja jesteśmy teoretycznie zdrowi, moje badania hormonalne dobre, narządy rodne w porządku,hormonalnie też ,cykle reguralne średnio co 24-25 dni ,w każdym cyklu owulacja,partner bardzo dobre wyniki nasienia. Lekarz stwierdził że pozostaje tylko badanie na wrogi śluz,jednak ja obserwuje u siebie płodny śluz w okolicach owulacji czyli ten wodnisty lub rozciągliwy i stąd moje pytanie czy jeśli był by wrogi śluz to tego śluzu płodnego wcale by nie było,czy w tym płodnym śluzie też mogą być jakieś związki,które szybko niszczą plemniki i mimo że jest płodny to też może uniemożliwiać plemnikom dotarcie do jajeczka?

Bellakawa, Fuma Foch lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 24 października 2018, 08:42

/  Zgłoś
    Gołym okiem nie da się określić, czy w śluzie nie znajdują się przeciwciała przeciwplemnikowe. Wykonanie testu na wrogość śluzu to dobry pomysł.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ