X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Czy śluz płodny też może być wrogi dla plemników?

Czy śluz płodny też może być wrogi dla plemników?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 09:57

/  Zgłoś
    Staram się o ciąże od 8 miesięcy,jak narazie bez rezultatu,zrobiliśmy badania zarówno partner jak i ja jesteśmy teoretycznie zdrowi, moje badania hormonalne dobre, narządy rodne w porządku,hormonalnie też ,cykle reguralne średnio co 24-25 dni ,w każdym cyklu owulacja,partner bardzo dobre wyniki nasienia. Lekarz stwierdził że pozostaje tylko badanie na wrogi śluz,jednak ja obserwuje u siebie płodny śluz w okolicach owulacji czyli ten wodnisty lub rozciągliwy i stąd moje pytanie czy jeśli był by wrogi śluz to tego śluzu płodnego wcale by nie było,czy w tym płodnym śluzie też mogą być jakieś związki,które szybko niszczą plemniki i mimo że jest płodny to też może uniemożliwiać plemnikom dotarcie do jajeczka?

Bellakawa, Fuma Foch lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 24 października 2018, 08:42

/  Zgłoś
    Gołym okiem nie da się określić, czy w śluzie nie znajdują się przeciwciała przeciwplemnikowe. Wykonanie testu na wrogość śluzu to dobry pomysł.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ