Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Dlaczego się nie udaje...?!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • happy Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:33

/  Zgłoś
    Witam
    Od 1,5 roku staramy się z mężem o drugie dziecko. W wrześniu 2014r. poroniłam - ciąża biochemiczna. Już drugi cykl biorę Clostylbegyt i duphaston. W poprzednim cyklu USG wykazało dwa pęcherzyki na prawym jajniku różnej wielkości z czego jeden miał 21 i oba pękły. Badanie nasienia: ilość plemników w 1ml 99200000 tj. 61%. Moje badania cytologiczne dobre, TSH 1,35 mlU/ml, prolaktyna 23,27 ng/ml, P-ciala p/peroksydazie tarczycowej TPO 24,1 IU/ml, więc wszystko dobrze a jednak nadal nie zachodzę w ciążę. Cały czas od 1,5 roku łykam kwas foliowy, magnez+B6. Cykle mam 27, 28 lub 29 dniowe zależy od miesiąca. Poprzedni cykl nawet wydłużył mi się do 32 nie wiem jaka była tego przyczyna. Mam 31 lat a pierwsze dziecko udało się za pierwszym podejściem. Proszę o pomoc nieudane próby bardzo nie korzystnie zaczynają wpływać na moje samopoczucie, tracę nadzieję że jeszcze się uda. Co mam zrobić, jak dopomóc szczęściu...jakie badania jeszcze wykonać, co powinnam jeszcze łykać aby się udało!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 21:47

82agnieszka, Ona_89', motylek000, Caroline, justa1234, Malinka_23, Gosiacu, ciri82, ewelinka2210, Ola :-), marta1307, annnanna, Kicia9, Szpaczek, taśta, strumyk, Lili87, Viki!, anka551, naox, Lemon_drop, Eavonne, jupiter, Karola138, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:04

/  Zgłoś
    Leczenie przy użyciu wspomnianych przez Panią leków może nie być optymalne. Brakuje mi informacji na temat Pani rezerwy jajnikowej, więc trudno jest mi się wypowiedzieć czy i jaka może być przyczyna wtórnej niepłodności. Na trudności z posiadaniem kolejnego dziecka wpływ może mieć wiele czynników, w tym przebieg poprzedniej ciąży, porodu i połogu. Musiałbym mieć możliwość dokładniejszego przyjrzenia się Pani sytuacji, przeprowadzenia wywiadu i ew. dodatkowych badań.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ