dwa poronienia samoistne pod rząd
- 

Panie Doktorze staram się z mężem o dziecko od października 2014r. w sumie miałam trzy cykle od tego czasu, jeden bezowulacyjna a w dwóch kolejnych pod rząd wczesne poronienia.
 Przy każdym beta HCG wzrasta bardzo mało. 40-60-68.
 Moje dotychczasowe wyniki:
 ogólne badania krwi w normie
 TSH- 2,37
 LH- 6,92
 FSH- 7,1
 prolaktyna- 13,90
 prolaktyna po MTC - 273,90
 Cykle nieregularne od 34-56 dni
 Lat: 24
 Co może być przyczyną? Jakie badania powinna jeszcze zrobić?
 Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 16:43  justa1234, Martoszka, Mysia 15, d84, aaagaaatka, strumyk, Tulisia, kasiakasia11, Giannaa, asik09, Malwinaa, MagSz, Blondik lubią tę wiadomość justa1234, Martoszka, Mysia 15, d84, aaagaaatka, strumyk, Tulisia, kasiakasia11, Giannaa, asik09, Malwinaa, MagSz, Blondik lubią tę wiadomość
- 
                        prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk EkspertSzanowna Pani, niestety nie jestem w stanie jednoznacznie odpowiedzieć na Pani pytanie. Musiałabym mieć informacje, czy były to cykle naturalne, czy brała Pani jakieś leki, jaki profil hormonalny występuje u Pani w fazie lutealnej, w których dniach cyklu wystąpiły owulacje, w cyklach, w których zaszła Pani w ciążę. Postępowanie jest uzależnione od wywiadu, na tej też podstawie ustala się zakres badań.