Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności dwa poronienia samoistne pod rząd

dwa poronienia samoistne pod rząd

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natalia2015 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2015, 16:38

/  Zgłoś
    Panie Doktorze staram się z mężem o dziecko od października 2014r. w sumie miałam trzy cykle od tego czasu, jeden bezowulacyjna a w dwóch kolejnych pod rząd wczesne poronienia.
    Przy każdym beta HCG wzrasta bardzo mało. 40-60-68.
    Moje dotychczasowe wyniki:
    ogólne badania krwi w normie
    TSH- 2,37
    LH- 6,92
    FSH- 7,1
    prolaktyna- 13,90
    prolaktyna po MTC - 273,90
    Cykle nieregularne od 34-56 dni
    Lat: 24
    Co może być przyczyną? Jakie badania powinna jeszcze zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 16:43

justa1234, Martoszka, Mysia 15, d84, aaagaaatka, strumyk, Tulisia, kasiakasia11, Giannaa, asik09, Malwinaa, MagSz, Blondik lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:07

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, niestety nie jestem w stanie jednoznacznie odpowiedzieć na Pani pytanie. Musiałabym mieć informacje, czy były to cykle naturalne, czy brała Pani jakieś leki, jaki profil hormonalny występuje u Pani w fazie lutealnej, w których dniach cyklu wystąpiły owulacje, w cyklach, w których zaszła Pani w ciążę. Postępowanie jest uzależnione od wywiadu, na tej też podstawie ustala się zakres badań.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ