X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności dwa poronienia samoistne pod rząd

dwa poronienia samoistne pod rząd

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natalia2015 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2015, 16:38

/  Zgłoś
    Panie Doktorze staram się z mężem o dziecko od października 2014r. w sumie miałam trzy cykle od tego czasu, jeden bezowulacyjna a w dwóch kolejnych pod rząd wczesne poronienia.
    Przy każdym beta HCG wzrasta bardzo mało. 40-60-68.
    Moje dotychczasowe wyniki:
    ogólne badania krwi w normie
    TSH- 2,37
    LH- 6,92
    FSH- 7,1
    prolaktyna- 13,90
    prolaktyna po MTC - 273,90
    Cykle nieregularne od 34-56 dni
    Lat: 24
    Co może być przyczyną? Jakie badania powinna jeszcze zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 16:43

justa1234, Martoszka, Mysia 15, d84, aaagaaatka, strumyk, Tulisia, kasiakasia11, Giannaa, asik09, Malwinaa, MagSz, Blondik lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:07

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, niestety nie jestem w stanie jednoznacznie odpowiedzieć na Pani pytanie. Musiałabym mieć informacje, czy były to cykle naturalne, czy brała Pani jakieś leki, jaki profil hormonalny występuje u Pani w fazie lutealnej, w których dniach cyklu wystąpiły owulacje, w cyklach, w których zaszła Pani w ciążę. Postępowanie jest uzależnione od wywiadu, na tej też podstawie ustala się zakres badań.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ