Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Dziecko po 30tce

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jezabelka Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:29

/  Zgłoś
    Bardzo chcialabym miec dziecko a czas biegnie nieublaganie. Mam 35 lat na dodatek tylko jeden jajnik, pochwice, nadzerke a do tego podejrzenie zapalenia przydatkow... i bardzo slaby stan psychiczny z tych powodow. Boje sie ze lekarze w mojej okolicy nie zrozumieja najwiekszego mojego problemu tj. brak mozliwosci naturalnego zaplodnienia ( pochwica) zwlaszcza ze w calej tej "dziwnosci" mamstalego partnera. Jakie mam szanse na zaplodnienie przy interwencji lekarza; czy jakakolwiek klinika moze nam zaoferowac pomoc ; czy jes mozliwosc przeprowadzenia inseminacji domacicznej nasieniem partnera- jesli jakikolwiek lekarz bedzie w stanie nas zakwalifikowac ?

justa1234, Caroline, Viki!, strumyk, mik82, Lemon_drop, Zireael, Mimbla, vintoyra, majeczka8, Saramago, wisienka, paaulla84, Asiak, Mysia 15, Eavonne, motylek000, gosia81 lubią tę wiadomość

40+
    Jeden jajnik
    Endometrioza
    Niedokrwistość złośliwa ( Adisona Biermera)
    Trombofilia
    Mutacja genu MTHFR
    Nadciśnienie tętnicze - ryzyko preeklampsji

11.2018 -10 t.c. ciąża biochemiczna
    12.2019 - 9 t.c. ciąża biochemiczna

08.2020 -AMH 0.882ng/ml, kwalifikacja do IVF
    12.2020 torbiel , AMH 0.096ng/ml, 5% szans na IVF :(
    decyzja o AZ:
    06.2021 transfer ❄️ 4.2.3, Beta 0
    09.2021 transfer ❄️ 2.1.1, Beta 0

07.2022 histeroskopia, endometrial scratching
    08.2022 transfer ❄️ 4.1.1 + kleik

10dpt- beta 456
    15dpt- beta 6112
    16dpt- jest pęcherzyk z zarodkiem
    29dpt- jest ❤️ , CRL 0.95cm
    10tc- CRL 3.16cm, moja morfologia, mocz- wzorowo
    13tc- prenatalne, USG i Pappa ok CRL 6.34cm
    14tc- CRL 9.8cm wszystko ok ❤️, morfologia, mocz wzorowo
    ... och dużo by wymieniać
    Moja córeczka przyszła na świat 04'23 ❤️❤️❤️ cała i zdrowa , i tak oto rozpoczęły się najszczęśliwsze dni mojego życia 😍😍😍
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:43

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, rozumiem Pani obawy, jednak jak najbardziej może Pani liczyć na pomoc. W celu zaplanowania optymalnego leczenia, konieczne jest wykonanie badań Pani i Pani partnera, przeprowadzenie szczegółowego wywiadu i analiza Pani przypadku. Jeśli chciałaby się Pani skonsultować, w Klinice we Wrocławiu jest obecnie możliwość odbycia bezpłatnej wizyty.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ