X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Dziecko po 30tce

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jezabelka Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:29

/  Zgłoś
    Bardzo chcialabym miec dziecko a czas biegnie nieublaganie. Mam 35 lat na dodatek tylko jeden jajnik, pochwice, nadzerke a do tego podejrzenie zapalenia przydatkow... i bardzo slaby stan psychiczny z tych powodow. Boje sie ze lekarze w mojej okolicy nie zrozumieja najwiekszego mojego problemu tj. brak mozliwosci naturalnego zaplodnienia ( pochwica) zwlaszcza ze w calej tej "dziwnosci" mamstalego partnera. Jakie mam szanse na zaplodnienie przy interwencji lekarza; czy jakakolwiek klinika moze nam zaoferowac pomoc ; czy jes mozliwosc przeprowadzenia inseminacji domacicznej nasieniem partnera- jesli jakikolwiek lekarz bedzie w stanie nas zakwalifikowac ?

justa1234, Caroline, Viki!, strumyk, mik82, Lemon_drop, Zireael, Mimbla, vintoyra, majeczka8, Saramago, wisienka, paaulla84, Asiak, Mysia 15, Eavonne, motylek000, gosia81 lubią tę wiadomość

40+
    Jeden jajnik
    Endometrioza
    Niedokrwistość złośliwa ( Adisona Biermera)
    Trombofilia
    Mutacja genu MTHFR
    Nadciśnienie tętnicze - ryzyko preeklampsji

11.2018 -10 t.c. ciąża biochemiczna
    12.2019 - 9 t.c. ciąża biochemiczna

08.2020 -AMH 0.882ng/ml, kwalifikacja do IVF
    12.2020 torbiel , AMH 0.096ng/ml, 5% szans na IVF :(
    decyzja o AZ:
    06.2021 transfer ❄️ 4.2.3, Beta 0
    09.2021 transfer ❄️ 2.1.1, Beta 0

07.2022 histeroskopia, endometrial scratching
    08.2022 transfer ❄️ 4.1.1 + kleik

10dpt- beta 456
    15dpt- beta 6112
    16dpt- jest pęcherzyk z zarodkiem
    29dpt- jest ❤️ , CRL 0.95cm
    10tc- CRL 3.16cm, moja morfologia, mocz- wzorowo
    13tc- prenatalne, USG i Pappa ok CRL 6.34cm
    14tc- CRL 9.8cm wszystko ok ❤️, morfologia, mocz wzorowo
    ... och dużo by wymieniać
    Moja córeczka przyszła na świat 04'23 ❤️❤️❤️ cała i zdrowa , i tak oto rozpoczęły się najszczęśliwsze dni mojego życia 😍😍😍
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:43

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, rozumiem Pani obawy, jednak jak najbardziej może Pani liczyć na pomoc. W celu zaplanowania optymalnego leczenia, konieczne jest wykonanie badań Pani i Pani partnera, przeprowadzenie szczegółowego wywiadu i analiza Pani przypadku. Jeśli chciałaby się Pani skonsultować, w Klinice we Wrocławiu jest obecnie możliwość odbycia bezpłatnej wizyty.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ