X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

endometrioza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • salamandra Nowa

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:37

/  Zgłoś
    czy warto podejmować stymulację (nie pękające pęcherzyki)? jaka jest szansa? ile razy można być stymulowanym? dodam że miałam już laparotomię i laparoskopię z powodu torbieli endometrialnych.Wszystkie badania w normie + badanie nasienia też dobre
    mam 26 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 17:34

scarllet, sonia86, Lili, Saramago, mrth666, Anuszka, HaLi, ewik123, Karolka89 lubią tę wiadomość

salamandra
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 maja 2015, 09:09

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, trudno jest jednoznacznie odpowiedzieć na takie pytania, bez możliwości zapoznania się z Pani wynikami i charakterystyką sytuacji. Sugerowałbym poszerzenie diagnostyki w kierunku przyczyn niepłodności (np. AMH) i unikanie zabiegów operacyjnych, ze względu na ryzyko utraty rezerwy jajnikowej w ich wyniku.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ