X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Laparoskopia z chromotubacją.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:12

/  Zgłoś
    Mam podejrzenie niedrożności jajowodów.
    Gdzie w Trójmieście wykonają mi taki zabieg jak w temacie z ewentualnym udraznianiem jajowodów? Taki zabieg 3w1 polecił mi lekarz...
    Czy lepiej jechać do Lublina i wykonać selektywne HSG?

Evell, Bellakawa, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

• dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 16 lipca 2018, 12:18

/  Zgłoś
    Udrażnianie jajowodów to zabieg o 20% skuteczności. Nie ma większego sensu go robić. Jajowody to bardzo precyzyjne narządy. Jeżeli nie funkcjonują prawidłowo, bardzo trudno przywrócić im 100% sprawność. Myślę że na początku powinna pani wykonać HSG. Każdy oddział ginekologiczny i klinika leczenia niepłodności ma taki zabieg w ofercie, nie trzeba jechać do Lublina.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ