X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Laparoskopia z chromotubacją.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:12

/  Zgłoś
    Mam podejrzenie niedrożności jajowodów.
    Gdzie w Trójmieście wykonają mi taki zabieg jak w temacie z ewentualnym udraznianiem jajowodów? Taki zabieg 3w1 polecił mi lekarz...
    Czy lepiej jechać do Lublina i wykonać selektywne HSG?

Evell, Bellakawa, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

• dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 16 lipca 2018, 12:18

/  Zgłoś
    Udrażnianie jajowodów to zabieg o 20% skuteczności. Nie ma większego sensu go robić. Jajowody to bardzo precyzyjne narządy. Jeżeli nie funkcjonują prawidłowo, bardzo trudno przywrócić im 100% sprawność. Myślę że na początku powinna pani wykonać HSG. Każdy oddział ginekologiczny i klinika leczenia niepłodności ma taki zabieg w ofercie, nie trzeba jechać do Lublina.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ