X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności mutacja mthfr a1298c - heterozygota

mutacja mthfr a1298c - heterozygota

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madlen88 Nowa

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:58

/  Zgłoś
    Witam serdecznie P.Doktora,chciałabym uzyskać informacje,czy z mutacja mthfr a1298c w jednym z alleli genu w układzie heterozygotycznym,mam szansę na urodzenie zdrowego dziecka,i czy suplementacja kwasem foliowym 15mg,oraz complexem vitamin z grupy B jest prawidłowa? Dodam że homocysteina w normie.

freya, asik09, walkie talkie, Kamilka, benitka, MagSz, toraza, Anna255, APS, Eavonne, enines, Rutelka, pati87, Ulfenstein, nikita.p, justa., Goja88, AgnieszkaH, Kikaaa, Elf lubią tę wiadomość

Madlen88
  • dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:06

/  Zgłoś
    Jak najbardziej ma pani szansę na urodzenie zdrowego dziecka. Dobrze, że bierze Pani suplementy. Warto by było brać kwas foliowy metylowany. A w ciąży wskazane by było włączyć heparynę drobnocząsteczkowa.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ