Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

niepłodność?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mimoza_wstydliwa Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:52

/  Zgłoś
    Panie Doktorze, od roku staramy się bezskutecznie o dziecko. Mąż robił badanie nasienia 2 razy i wszystko w normie, cykle mam regularne owulacje równiez potwierdzone, TSH 1,5. W PCT pleamniki martwe. Miałam badanie na bakterie oraz przeciwciała przeciwplemnikowe, mąż bakterie (chlamydia, myco i ureaplasma) i wszystko w porządku. Czy wrogość śluzu może istnieć z innych przyczyn niż bakterie i przeciwciała? Czy są jakieś badania które powinnismy wykonać? Pozdrawiam

Bellakawa, Gabi., Weroneczka, Paula83, Ewa89_89, Alex82, Anuśla lubią tę wiadomość

wiem, że nic nie wiem..
  • dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 13:50

/  Zgłoś
    Myślę, że zamiast szukać przyczyny, której może nigdy się nie znajdzie, bo nauka jeszcze nie wszystko odkryła, warto pomyśleć o skutecznym wsparciu płodności. W Państwa przypadku najlepszym rozwiązaniem byłyby inseminacje, które skutecznie omijają problem wrogiego sluzu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ