Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

niepłodność?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mimoza_wstydliwa Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:52

/  Zgłoś
    Panie Doktorze, od roku staramy się bezskutecznie o dziecko. Mąż robił badanie nasienia 2 razy i wszystko w normie, cykle mam regularne owulacje równiez potwierdzone, TSH 1,5. W PCT pleamniki martwe. Miałam badanie na bakterie oraz przeciwciała przeciwplemnikowe, mąż bakterie (chlamydia, myco i ureaplasma) i wszystko w porządku. Czy wrogość śluzu może istnieć z innych przyczyn niż bakterie i przeciwciała? Czy są jakieś badania które powinnismy wykonać? Pozdrawiam

Bellakawa, Gabi., Weroneczka, Paula83, Ewa89_89, Alex82, Anuśla lubią tę wiadomość

wiem, że nic nie wiem..
  • dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 13:50

/  Zgłoś
    Myślę, że zamiast szukać przyczyny, której może nigdy się nie znajdzie, bo nauka jeszcze nie wszystko odkryła, warto pomyśleć o skutecznym wsparciu płodności. W Państwa przypadku najlepszym rozwiązaniem byłyby inseminacje, które skutecznie omijają problem wrogiego sluzu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ