X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Nieprawidłowy wygląd pęcherzyka ?

Nieprawidłowy wygląd pęcherzyka ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:01

/  Zgłoś
    Witam panie dr
    choruje na pcos
    to mój 4 cykl z CLo 2x1 w 13 dc pęcherzyk mial 15 mm ale lekarz uznał ze jest nieprawidłowej budowy widoczna byla jakby bruzda na nim
    http://imagizer.imageshack.us/v2/1600x1200q90/540/rZzbyO.jpg
    czy pęcherzyk widoczny na USG jest nieprawidłowej budowy ( "bruzda na pęcherzyku") czy mógł to byc wzgórek jajonośny???

lekarz zalecił wstrzymać się ze staraniami w tym cyklu i tak też zrobiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 20:03

niesmialamloda87, jagababa, olszewska, paulinapau, Natka098, pabelka88, Jokaa, tulipanna, XxMoniaXx, kapturnica, scarllet, llallka, Maciejka, pragnaca dzidziusia, betii, Nytusia84, Milady, Malina_88, MiSia :), aszka, Anatolka, Helen, Another, bella84, motylek32 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:38

/  Zgłoś
    Ze względu na słabą jakość obrazu, na podstawie załączonego zdjęcia nie jestem w stanie wyciągnąć żadnych wniosków. Kształt pęcherzyka nie ma znaczenia w stosunku do jego zawartości. W razie wątpliwości, czy jest to rzeczywiście rosnący pęcherzyk, wskazane jest badanie estradiolu, LH i progesteronu oraz wyciągniecie wniosków z tych badań.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ