Nieprawidłowy wygląd pęcherzyka ?
-
nick nieaktualnyWitam panie dr
choruje na pcos
to mój 4 cykl z CLo 2x1 w 13 dc pęcherzyk mial 15 mm ale lekarz uznał ze jest nieprawidłowej budowy widoczna byla jakby bruzda na nim
http://imagizer.imageshack.us/v2/1600x1200q90/540/rZzbyO.jpg
czy pęcherzyk widoczny na USG jest nieprawidłowej budowy ( "bruzda na pęcherzyku") czy mógł to byc wzgórek jajonośny???
lekarz zalecił wstrzymać się ze staraniami w tym cyklu i tak też zrobiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 20:03
niesmialamloda87, jagababa, olszewska, paulinapau, Natka098, pabelka88, Jokaa, tulipanna, XxMoniaXx, kapturnica, scarllet, llallka, Maciejka, pragnaca dzidziusia, betii, Nytusia84, Milady, Malina_88, MiSia :), aszka, Anatolka, Helen, Another, bella84, motylek32 lubią tę wiadomość
-
prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk EkspertZe względu na słabą jakość obrazu, na podstawie załączonego zdjęcia nie jestem w stanie wyciągnąć żadnych wniosków. Kształt pęcherzyka nie ma znaczenia w stosunku do jego zawartości. W razie wątpliwości, czy jest to rzeczywiście rosnący pęcherzyk, wskazane jest badanie estradiolu, LH i progesteronu oraz wyciągniecie wniosków z tych badań.