X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Nieprawidłowy wygląd pęcherzyka ?

Nieprawidłowy wygląd pęcherzyka ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:01

/  Zgłoś
    Witam panie dr
    choruje na pcos
    to mój 4 cykl z CLo 2x1 w 13 dc pęcherzyk mial 15 mm ale lekarz uznał ze jest nieprawidłowej budowy widoczna byla jakby bruzda na nim
    http://imagizer.imageshack.us/v2/1600x1200q90/540/rZzbyO.jpg
    czy pęcherzyk widoczny na USG jest nieprawidłowej budowy ( "bruzda na pęcherzyku") czy mógł to byc wzgórek jajonośny???

lekarz zalecił wstrzymać się ze staraniami w tym cyklu i tak też zrobiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 20:03

niesmialamloda87, jagababa, olszewska, paulinapau, Natka098, pabelka88, Jokaa, tulipanna, XxMoniaXx, kapturnica, scarllet, llallka, Maciejka, pragnaca dzidziusia, betii, Nytusia84, Milady, Malina_88, MiSia :), aszka, Anatolka, Helen, Another, bella84, motylek32 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:38

/  Zgłoś
    Ze względu na słabą jakość obrazu, na podstawie załączonego zdjęcia nie jestem w stanie wyciągnąć żadnych wniosków. Kształt pęcherzyka nie ma znaczenia w stosunku do jego zawartości. W razie wątpliwości, czy jest to rzeczywiście rosnący pęcherzyk, wskazane jest badanie estradiolu, LH i progesteronu oraz wyciągniecie wniosków z tych badań.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ