X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Niska morfologia, przy dużej ilości plemników

Niska morfologia, przy dużej ilości plemników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolcia89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:12

/  Zgłoś
    Witam serdecznie Panie Doktorze.
    Od ponad roku staramy się z Mężem o Dziecko. Mąż zrobił ostatnio badanie nasienia i niestety morfologia wyszła jedynie 3%, ale
    za to cała ilość plemników wyszła 366,6milionów przy normie od 39 mil, poza tym wszystkie inne parametry w normie (witalność61, ruchliwość70).
    Czy przy takim nasieniu jest szansa na zdrową ciążę? Czy nasienie jest bardzo złe?

Bellakawa, ann'86, mary90, Evi38, milena3012 lubią tę wiadomość

05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

Obniżone białko Z
  • dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:51

/  Zgłoś
    Jest to nasienie, z którego może być zdrowa ciąża. Ale może warto wybrać się do lekarza, który podpowie, jak polepszyć parametry nasienia. Na pewno warto brać suplementy.

Karolcia89 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ