X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

plamienie implantacyjne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Myszaaaaaaaaaaaaaaa Nowa

Wysłany: 28 września 2016, 19:14

/  Zgłoś
    Staramy się o dziecko od 3 miesięcy - tak wiem - to jeszcze krótko.
    Ale moje wątpliwości budzi pewna okoliczność.

Od tych 3 miesięcy starań zawsze 7-8 dni po owulacji (potwierdzonej testami owulacyjnymi i po prostu czuję owulację) mam plamienia. 2 razy to było niewielka plama na papierze toaletowym (wielkości paznokcia) świeżą czerwoną krwią, a za 3-im razem plamienie brudno czerwone które trwało 2 dni. Zawsze łączyłam to z plamieniem implantacyjnym - a mimo to ciąży brak.

Dodam, że prolaktynę ustabilizowałam bromergonem, progesteron w normie a nawet podwyższony, cykle regularne (27-32 dni)

Czy może być tak, że zarodek się nie może zagnieździć? Beta negatywna.

Będę wdzięczna za wszelki odzew :)

Martuchna8907, Monica32, Esiakesia, Agatwa, namimami, Oryginalnynick, Tamalka, Bzzium, Asia1561, margaretka84, Pari, AiCha4811, JaHania, Eklerka, kania85, sylvia94, d.orota, Asasa, Poczekalnia, Klara Wysocka, Marysia89, Dominisia883, Cheresta, Ona29, anyzratak, Bajkaaa, Edziorro, яóżσωє ѕłσń¢є, Esperanza Mia, demelza, Iseko lubią tę wiadomość

• dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:20

/  Zgłoś
    Gdyby dochodziło do zapłodnienie, a byłby problem z implantacją, beta byłaby pozytywna. Są to tak zwane ciąże biochemiczne. Jeżeli plamienia nadal będą się utrzymywać, proszę zgłosić się do swojego lekarza i szukać przyczyny.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ