X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

plamienie implantacyjne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Myszaaaaaaaaaaaaaaa Nowa

Wysłany: 28 września 2016, 19:14

/  Zgłoś
    Staramy się o dziecko od 3 miesięcy - tak wiem - to jeszcze krótko.
    Ale moje wątpliwości budzi pewna okoliczność.

Od tych 3 miesięcy starań zawsze 7-8 dni po owulacji (potwierdzonej testami owulacyjnymi i po prostu czuję owulację) mam plamienia. 2 razy to było niewielka plama na papierze toaletowym (wielkości paznokcia) świeżą czerwoną krwią, a za 3-im razem plamienie brudno czerwone które trwało 2 dni. Zawsze łączyłam to z plamieniem implantacyjnym - a mimo to ciąży brak.

Dodam, że prolaktynę ustabilizowałam bromergonem, progesteron w normie a nawet podwyższony, cykle regularne (27-32 dni)

Czy może być tak, że zarodek się nie może zagnieździć? Beta negatywna.

Będę wdzięczna za wszelki odzew :)

Martuchna8907, Monica32, Esiakesia, Agatwa, namimami, Oryginalnynick, Tamalka, Bzzium, Asia1561, margaretka84, Pari, AiCha4811, JaHania, Eklerka, kania85, sylvia94, d.orota, Asasa, Poczekalnia, Klara Wysocka, Marysia89, Dominisia883, Cheresta, Ona29, anyzratak, Bajkaaa, Edziorro, яóżσωє ѕłσń¢є, Esperanza Mia, demelza, Iseko lubią tę wiadomość

• dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:20

/  Zgłoś
    Gdyby dochodziło do zapłodnienie, a byłby problem z implantacją, beta byłaby pozytywna. Są to tak zwane ciąże biochemiczne. Jeżeli plamienia nadal będą się utrzymywać, proszę zgłosić się do swojego lekarza i szukać przyczyny.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ