Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Po udrażnianiu i plastyce jajiwodu

Po udrażnianiu i plastyce jajiwodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aniela87 Nowa

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:39

/  Zgłoś
    Witam jestem po laparoskopi (5dzien) na ktorej sorawdzono drożność i udrozniono mi prawy jajowod wykonano plastyke , i usunięto torbiel z banki jajnika , wiem ze powinno boleć ale moje oytanie jak dlugo bd odczuwalny bol, szczypanie, ciągnięcie po zabiegu dodam iz nie jestem moekka na bol bo w szpitalu wstalam na drugi.dzien po zabiegu nie uzalajac sie ze boli, nie chce sie zamartwiac czy wszystko dobrze a moze cos zle zeboli ciagnie itp , czy moga wystąpić plamienia ,co mozna robic co nie jak postepowac po zabiegu , glownie leze, wszystko powoli bez gwaltownych ruchow , nie dzwigam itd uwazam na siebieProsze o radę :):)

Bellakawa lubi tę wiadomość

Aniela87
  • dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:57

/  Zgłoś
    Zabieg mógł być dość rozległy - to może być przyczyna dolegliwości. Myślę, ze w ciągu tygodnia bóle ustąpią..Zaleca się wypoczynkowy tryb życia do miesiączki.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ