X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Po udrażnianiu i plastyce jajiwodu

Po udrażnianiu i plastyce jajiwodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aniela87 Nowa

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:39

/  Zgłoś
    Witam jestem po laparoskopi (5dzien) na ktorej sorawdzono drożność i udrozniono mi prawy jajowod wykonano plastyke , i usunięto torbiel z banki jajnika , wiem ze powinno boleć ale moje oytanie jak dlugo bd odczuwalny bol, szczypanie, ciągnięcie po zabiegu dodam iz nie jestem moekka na bol bo w szpitalu wstalam na drugi.dzien po zabiegu nie uzalajac sie ze boli, nie chce sie zamartwiac czy wszystko dobrze a moze cos zle zeboli ciagnie itp , czy moga wystąpić plamienia ,co mozna robic co nie jak postepowac po zabiegu , glownie leze, wszystko powoli bez gwaltownych ruchow , nie dzwigam itd uwazam na siebieProsze o radę :):)

Bellakawa lubi tę wiadomość

Aniela87
  • dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:57

/  Zgłoś
    Zabieg mógł być dość rozległy - to może być przyczyna dolegliwości. Myślę, ze w ciągu tygodnia bóle ustąpią..Zaleca się wypoczynkowy tryb życia do miesiączki.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ