X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

podwyższona prolaktyna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kala_3 Nowa

Wysłany: 10 maja 2015, 19:09

/  Zgłoś
    witam
    mam pytanie i duzo wątpilwosci od wrzesnia ubiegłego roku leczę się na hiperprolaktynemię poczatkowo prolaktyna wyszła mi 56 powtórzyłam badanie razem z testem i wynik był 54 po tescie 86 wskazuje na gruczolaka jednak wykonała rezonasie i jest ok
    dostałam bromergon po 30 dniach prolaktyna spadła do 36 , zmieniłąm lek na norprolak po pierwszej dawce 37 dni prolaktyna 32 po drugirj 30 dni 64 , robiłam podstawowe badania na tarczycę wyszły oki , teraz kolejne podejscie do bromergonu + rozszerzone badania tarczycy i cukier
    mam 30 lat i od 2 lat staram się o dziecko prosze o informację czy może powinnam się skupic na innych badaniach lub spróbowac innego leku
    czym może byc spowodowana tak wysoka prolaktyna już po lekach
    pozdrawiam
    Kala_3

Martoszka, Tulisia, SuSie, natalia2015, Agi83, enines, tere85, szara myszka, Eavonne, Teresa1992, anusiakt, LuckyMe, Anabelle1986, Saramago, pepsunieczka, Kikaaa, Renka88, Linka05, Lusinda, Staraczka26**, Nelka, Polly, tanka, Asana, Domili, mażona, Veri, BabyBe, miniaturka31, Klucha, agnes87, Mon89, cryha, Strazaczka1990, Ela90, sierpniowe_nadzieje, SYLWUNIA, Arwi, Ewela2016, jiwa, Choklito, Kajeczka lubią tę wiadomość

Kala_3
  • dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:21

/  Zgłoś
    Myślę, ze należy skupić się na innych badaniach, a przede wszystkim skontrolować, czy ma Pani prawidłowe owulacje. Prolaktyna ma różne frakcje i czasami jej wysoki poziom w podstawowym badaniu nie oznacza, że jest to główny powód problemów z zajściem w ciążę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ