podwyższona prolaktyna
-
witam
mam pytanie i duzo wątpilwosci od wrzesnia ubiegłego roku leczę się na hiperprolaktynemię poczatkowo prolaktyna wyszła mi 56 powtórzyłam badanie razem z testem i wynik był 54 po tescie 86 wskazuje na gruczolaka jednak wykonała rezonasie i jest ok
dostałam bromergon po 30 dniach prolaktyna spadła do 36 , zmieniłąm lek na norprolak po pierwszej dawce 37 dni prolaktyna 32 po drugirj 30 dni 64 , robiłam podstawowe badania na tarczycę wyszły oki , teraz kolejne podejscie do bromergonu + rozszerzone badania tarczycy i cukier
mam 30 lat i od 2 lat staram się o dziecko prosze o informację czy może powinnam się skupic na innych badaniach lub spróbowac innego leku
czym może byc spowodowana tak wysoka prolaktyna już po lekach
pozdrawiam
Kala_3Martoszka, Tulisia, SuSie, natalia2015, Agi83, enines, tere85, szara myszka, Eavonne, Teresa1992, anusiakt, LuckyMe, Anabelle1986, Saramago, pepsunieczka, Kikaaa, Renka88, Linka05, Lusinda, Staraczka26**, Nelka, Polly, tanka, Asana, Domili, mażona, Veri, BabyBe, miniaturka31, Klucha, agnes87, Mon89, cryha, Strazaczka1990, Ela90, sierpniowe_nadzieje, SYLWUNIA, Arwi, Ewela2016, jiwa, Choklito, Kajeczka lubią tę wiadomość
Kala_3 -
dr n. med. Andrzej Rogoza EkspertMyślę, ze należy skupić się na innych badaniach, a przede wszystkim skontrolować, czy ma Pani prawidłowe owulacje. Prolaktyna ma różne frakcje i czasami jej wysoki poziom w podstawowym badaniu nie oznacza, że jest to główny powód problemów z zajściem w ciążę.