podwyższone PH i objętość nasienia, brak plemników
-
Witam Serdecznie, mój problem polega na tym,że mój partner posiada małą ilość plemnikow, może zacznę od początku, we wrześniu rok temu stwierdzono zylaki, wtedy mial liczbę plemnikow 1mln. Ph wynosilo 7,7 przy normie do 7,2 a objetosc 2,8ml przy 1,5ml, w marcu powtorzylismy badanie, majac nadzieje , ze wyniki sie poprawiaja po operacji zylakow, niestety jest gorzej, PH wzroslo do 8,1 a objetosc 7ml czy normie do 1,5ml, a plemnikow 0,3,o wiele wiele mniej niz przed operacją. Czy jest mozliwe żeby moj partner mial jakąś infekcje dróg nasiennych? dlatego bardzo czesto po stosunku w moich drogach rodnych dochodzi go stanow zapalnych. Oczywiscie wysle partnera na badanie moczu, proszę mi powiedzieć jeszcze czy oprocz wizyty u lekarza wyslać go jeszcze na inne badania?
SuSie, Katerina, Lili87, Kamila1980, Anatolka, Macierzanka:), Mimbla, Saramago, alicjaaaa, Eavonne, arturowa, M*, Schmetterling, gosia_9020, Ajka, igusia, Patrycja27, Wojcinka, JagnaaJankowskaa lubią tę wiadomość
-
dr n. med. Andrzej Rogoza EkspertOperacje żylaków nie zawsze przynoszą zamierzony efekt. Można zrobić posiew nasienia. Natomiast przy tak drastycznym spadku parametrów nasienia warto pomyśleć o in vitro, dopóki są jakieś plemniki. Za kilka miesięcy być może trzeba będzie niestety korzystać z nasienia dawcy.