X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Polip w macicy a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:56

/  Zgłoś
    Witam, borykam się z problemem polipa na ściance macicy. Polip ma rozmiar 9x5mm. Mam już go pół roku i od tego czas staram się z mężem o dziecko. Lekarz powiedział, aby poczekać jeszcze pół roku bo może się uda. Nie chce wykonać zabiegu bo mam 27 lat i wszystkie inne wyniki dobre. Jednak nie wiem czy to nie ten polip stoi na przeszkodzie. Czy lekarz ma rację, aby jeszcze poobserwować polipa? Czy to nie będzie wielkie zagrożenie dla ciąży, jeśli sie uda? Mam wiele wątpliwości i proszę o radę.

Lili, Maciejka, Anatolka, zoe31, Caroline, strumyk, She Wolf, VooDooDoll, marl202, paninka, Gosiacu, kasia88, Nastii89 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:05

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, w Klinikach INVICTA zazwyczaj zalecamy usunięcie polipów (histersokopia), bez długotrwałej ich obserwacji. Zmiany tego rodzaju mogą utrudniać zajście w ciążę i zwiększać ryzyko poronień. Ostateczną decyzję można podjąć dopiero po zapoznaniu się ze szczegółami Pani sytuacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ