Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Polip w macicy a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:56

/  Zgłoś
    Witam, borykam się z problemem polipa na ściance macicy. Polip ma rozmiar 9x5mm. Mam już go pół roku i od tego czas staram się z mężem o dziecko. Lekarz powiedział, aby poczekać jeszcze pół roku bo może się uda. Nie chce wykonać zabiegu bo mam 27 lat i wszystkie inne wyniki dobre. Jednak nie wiem czy to nie ten polip stoi na przeszkodzie. Czy lekarz ma rację, aby jeszcze poobserwować polipa? Czy to nie będzie wielkie zagrożenie dla ciąży, jeśli sie uda? Mam wiele wątpliwości i proszę o radę.

Lili, Maciejka, Anatolka, zoe31, Caroline, strumyk, She Wolf, VooDooDoll, marl202, paninka, Gosiacu, kasia88, Nastii89 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:05

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, w Klinikach INVICTA zazwyczaj zalecamy usunięcie polipów (histersokopia), bez długotrwałej ich obserwacji. Zmiany tego rodzaju mogą utrudniać zajście w ciążę i zwiększać ryzyko poronień. Ostateczną decyzję można podjąć dopiero po zapoznaniu się ze szczegółami Pani sytuacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ