Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności poronienie wII trymestrze, Niewydolność łożyska

poronienie wII trymestrze, Niewydolność łożyska

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • monika1987 Nowa

Wysłany: 24 lutego 2015, 23:56

/  Zgłoś
    Panie Doktorze, urodziłam synka w 26 tyg.cesarskim cięciem, synek po 3 dniach zmarł. W badaniu histpatologicznym wyszła niewydolność łożyska z licznymi zakrzepami, zawałami, wylewami krwotocznymi, u dziecka nie stwierdzono wad rozwojowych. Lekarz ginekolog operujący zasugerował wykonanie badań w kierunku trombofilii wrodzonej i zespołu antyfosfolipidowego, wspominajac, że podczas operacji doszło do krwotoków. Udało mi się uzyskać skierowanie do poradni genetycznej od lekarza pierwszego kontaktu, czy dostarczajac w poradni genetycznej wynik badania histopatologicznego i wspominając o sugestii ginekologa do wykonania ww. badań, będzie mozliwość ich wykonania, czy na skerowaniu musi być wypisane jakie badania mam wykonać?

strumyk, Eavonne, Lenka87, jupiter, Maciejka, chruszczow, Cigaretta, Mysia 15, Myszka92, kapturnica, tulipanna, mamatrojki80, Elfik lubią tę wiadomość

Monika
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:04

/  Zgłoś
    Specjalista genetyk udzieli Pani szczegółowych informacji nt. dalszych kroków i zalecanych w Pani sytuacji badań. Na podstawie doświadczeń z poradni INVICTA, nie powinno być problemu z ich wykonaniem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ