X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności poronienie wII trymestrze, Niewydolność łożyska

poronienie wII trymestrze, Niewydolność łożyska

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • monika1987 Nowa

Wysłany: 24 lutego 2015, 23:56

/  Zgłoś
    Panie Doktorze, urodziłam synka w 26 tyg.cesarskim cięciem, synek po 3 dniach zmarł. W badaniu histpatologicznym wyszła niewydolność łożyska z licznymi zakrzepami, zawałami, wylewami krwotocznymi, u dziecka nie stwierdzono wad rozwojowych. Lekarz ginekolog operujący zasugerował wykonanie badań w kierunku trombofilii wrodzonej i zespołu antyfosfolipidowego, wspominajac, że podczas operacji doszło do krwotoków. Udało mi się uzyskać skierowanie do poradni genetycznej od lekarza pierwszego kontaktu, czy dostarczajac w poradni genetycznej wynik badania histopatologicznego i wspominając o sugestii ginekologa do wykonania ww. badań, będzie mozliwość ich wykonania, czy na skerowaniu musi być wypisane jakie badania mam wykonać?

strumyk, Eavonne, Lenka87, jupiter, Maciejka, chruszczow, Cigaretta, Mysia 15, Myszka92, kapturnica, tulipanna, mamatrojki80, Elfik lubią tę wiadomość

Monika
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:04

/  Zgłoś
    Specjalista genetyk udzieli Pani szczegółowych informacji nt. dalszych kroków i zalecanych w Pani sytuacji badań. Na podstawie doświadczeń z poradni INVICTA, nie powinno być problemu z ich wykonaniem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ