X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Pozytywny test owulacyjny po owulacji

Pozytywny test owulacyjny po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Eliza M Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:34

/  Zgłoś
    Witam
    Mam pytanie jak to jest z tymi testami owulacyjny mi? Zrobiłam test owulacyjny dzień przed spodziewana miesiączką i wyszedl pozytywnie a test ciążowy wyszedł ujemnie :(

madzion, sylvia94, Pari, Joanna92, Gosiaczek88, mmb, mkgk, kasiulka1082, dydone, malwka08, Ona29, Maleńka1592, Reni87, Seli, Gysia, яóżσωє ѕłσń¢є, Iga66, Hera39, Bellakawa, SylwiaLu lubią tę wiadomość

ElizaM staranie o 2 bobaska❤❤ 6cs
  • dr n. med. Andrzej Rogoza Ekspert

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:10

/  Zgłoś
    Testy owulacyjne powinno robić się w połowie cyklu. Niestety nawet gdy test jest dodatni, niekoniecznie musi być owulacja. Najlepszą metodą kontroli owulacji jest monitorowanie cyklu w badaniu USG przez ginekologa.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ