Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Prosze o interpretacje wyników mojego męża

Prosze o interpretacje wyników mojego męża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sejsza Nowa

Wysłany: 3 marca 2015, 14:28

/  Zgłoś
    Między mną a moim mężem jest duża różnica wieku. Jestem jego drugą żoną, z poprzedniego małżeństwa ma dwoje dzieci a ja mam problem żeby zajść w ciąże. Mąż ma 52 lata a to jego wyniki
    - liczba dni od ostatniej ejakulacji 4
    Parametr Wartości referencyjne WHO
    - barwa szara szara/opalizujaca
    - upłynnienie(min) 20 <lub równe60
    -objętość(ml) 4 >lub równe1,5
    -lepkość(cm) 4 <lub równe2
    -pH 7,8 >lub równe7,2
    -koncentracja(mln/ml) 50 >lub równe 15
    - ruch postępowy(%)24 >lub równy 32
    - ruch całkowity(%)42 >lub równy 40
    - brak ruchu(%) 58
    - całkowita liczba pl.w elakulacie(mln) 200 >lub równe 39
    -WBC (mln/ml) 0 <lub równe1
    - morfologia(%) 4 >lub równe 4
    -żywe plemniki 82 >lub równe 58
    - aglutynacja(0;1;1;1;1)0 0
    -komórki okrągłe(mln/ml)2 <lub równe 5

Martoszka, kasiakasia11, Landryneczka, Rutelka, Iwa84, Ancja lubią tę wiadomość

Sejsza
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ