X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Prosze o interpretacje wyników mojego męża

Prosze o interpretacje wyników mojego męża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sejsza Nowa

Wysłany: 3 marca 2015, 14:28

/  Zgłoś
    Między mną a moim mężem jest duża różnica wieku. Jestem jego drugą żoną, z poprzedniego małżeństwa ma dwoje dzieci a ja mam problem żeby zajść w ciąże. Mąż ma 52 lata a to jego wyniki
    - liczba dni od ostatniej ejakulacji 4
    Parametr Wartości referencyjne WHO
    - barwa szara szara/opalizujaca
    - upłynnienie(min) 20 <lub równe60
    -objętość(ml) 4 >lub równe1,5
    -lepkość(cm) 4 <lub równe2
    -pH 7,8 >lub równe7,2
    -koncentracja(mln/ml) 50 >lub równe 15
    - ruch postępowy(%)24 >lub równy 32
    - ruch całkowity(%)42 >lub równy 40
    - brak ruchu(%) 58
    - całkowita liczba pl.w elakulacie(mln) 200 >lub równe 39
    -WBC (mln/ml) 0 <lub równe1
    - morfologia(%) 4 >lub równe 4
    -żywe plemniki 82 >lub równe 58
    - aglutynacja(0;1;1;1;1)0 0
    -komórki okrągłe(mln/ml)2 <lub równe 5

Martoszka, kasiakasia11, Landryneczka, Rutelka, Iwa84, Ancja lubią tę wiadomość

Sejsza
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ