X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Rok staran

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania84 Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:13

/  Zgłoś
    Czy po roku staran naprawde trzeba sie przejmowac brakiem ciąży? Mielismy z mężem robione podstawowe badania i na pierwszy rzut oka wszystko ok. Mialam podwyzszona nieznacznie prolaktyne ale po bromerganie juz na poziomie 13.Lekarz mowi żebyśmy poczekali jeszcze pol roku ale martwię sie, ze jesli przez rok nic to cos jest pewnie nie tak. Dodam, ze miesiaczki mam regularne co 26 dni, a meza nasienie wg norm rowniez dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 16:15

Szpaczek, fablous, aszka, Zabayonne, mala86, Saramago, Pełnia, tomania2806, caprice7, Enigma 34, dżona, sorriso, marjur, agusia1991, ale.ale, mała.mi, Ani86, apolonia77, BATTINKA, Rutelka, marlena86, kasia87, Ewa99, magic1, Frelka, Betti, kingafohh, MagSz, lilianna, jadzia34, olencja, Milady, Beti25 lubią tę wiadomość

Anka
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:12

/  Zgłoś
    W pierwszym roku ok. 84% młodych kobiet kończy starania sukcesem. Z pozostałych - połowa osiąga swój wymarzony cel w ciągu kolejnych 12 miesięcy. Jeśli wyniki wszystkich podstawowych badań są prawidłowe (w tym drożność jajowodów) i jest Pani młodą osobą (do 32 roku życia przy prawidłowym poziomie AMH), zalecałbym kontynuację starań naturalnych.

mik82, Bąbelek lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ