X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Stymulacja letrozolem przy PCOS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jokaa Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 07:57

/  Zgłoś
    Witam,

stwierdzono u mnie PCOS, przy czym nie ma w usg obrazu policystycznych jajników, jednak wg lekarza wyniki badań hormonalnych na to wskazują. Wyniki badań robionych 4 dnia cyklu:
    LH 13,04
    FSH 9,01
    AMH 11

Mam zaleconą stymulację jajników letrozolem - Lametta. W związku z tym mam pytania:
    1)Panie doktorze, jaka jest skuteczność takiego leczenia?
    2)Czy stymulacja jajników może pomóc podwyższyć poziom progesteronu? Pytam, ponieważ od 8 miesięcy biorę duphaston po owulacji i mój progesteron pomimo tego jest na poziomie 8.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 16:06

Agi83, Anatolka, pasia27, polifoniczna, Maciejka, Milady, wisienka, vanessa, moremi, fablous, wiecznie, Blondik, bea, Milagros, Lilly_Ana, Izunia lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:02

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, trudno bez szczegółowej konsultacji odpowiedzieć na Pani pytanie o skuteczność leczenia i reakcję Pani organizmu na leki. Jeżeli wystąpi owulacja poziom progesteronu powinien wzrosnąć. Być może rozważyłbym zmianę terapii na naturalne progesterony.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ