Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Stymulacja letrozolem przy PCOS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jokaa Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 07:57

/  Zgłoś
    Witam,

stwierdzono u mnie PCOS, przy czym nie ma w usg obrazu policystycznych jajników, jednak wg lekarza wyniki badań hormonalnych na to wskazują. Wyniki badań robionych 4 dnia cyklu:
    LH 13,04
    FSH 9,01
    AMH 11

Mam zaleconą stymulację jajników letrozolem - Lametta. W związku z tym mam pytania:
    1)Panie doktorze, jaka jest skuteczność takiego leczenia?
    2)Czy stymulacja jajników może pomóc podwyższyć poziom progesteronu? Pytam, ponieważ od 8 miesięcy biorę duphaston po owulacji i mój progesteron pomimo tego jest na poziomie 8.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 16:06

Agi83, Anatolka, pasia27, polifoniczna, Maciejka, Milady, wisienka, vanessa, moremi, fablous, wiecznie, Blondik, bea, Milagros, Lilly_Ana, Izunia lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:02

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, trudno bez szczegółowej konsultacji odpowiedzieć na Pani pytanie o skuteczność leczenia i reakcję Pani organizmu na leki. Jeżeli wystąpi owulacja poziom progesteronu powinien wzrosnąć. Być może rozważyłbym zmianę terapii na naturalne progesterony.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ