Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Tabletki antykoncepcyjne a możliwość ciąży

Tabletki antykoncepcyjne a możliwość ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:44

/  Zgłoś
    Dzień dobry,

Dwa miesiące temu odstawiłam tabletki. Od tamtego momentu bolą mnie jajniki w momencie owulacji, bolą mnie również chwilę przed spodziewaną miesiączką. Pogorszyła mi się cera, pogłębił się cellulit na nogach, przybrałam na wadze 4 kg bez zmiany diety, brzuch mam wzdęty, zatrzymuje mi się woda w organizmie.

Dodatkowo w tym cyklu miesiączka powinna przypaść w miniony poniedziałek jednak do tej pory jej nie dostałam. Raz wyczuwam szyjkę macicy, raz nie, temperatura powyżej 36,7.

Czy jest możliwość ciąży czy są to po prostu zmiany hormonalne?

Jeżeli są to zmiany hormonalne to jakie badania krwi powinnam wykonać, aby upewnić się, że wszystko jest w porządku?

Kromka90, Ayrin lubią tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 13:53

/  Zgłoś
    Ciążę najlepiej potwierdzić robiąc test ciążowy. Jeżeli Pani tak źle się czuje po odstawieniu tabletek, to może zacząć je brać znowu. Jeżeli chciałaby Pani zrobić badania hormonalne, to warto wybrać się do lekarza, który zleci badania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ