Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Tabletki antykoncepcyjne a możliwość ciąży

Tabletki antykoncepcyjne a możliwość ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:44

/  Zgłoś
    Dzień dobry,

Dwa miesiące temu odstawiłam tabletki. Od tamtego momentu bolą mnie jajniki w momencie owulacji, bolą mnie również chwilę przed spodziewaną miesiączką. Pogorszyła mi się cera, pogłębił się cellulit na nogach, przybrałam na wadze 4 kg bez zmiany diety, brzuch mam wzdęty, zatrzymuje mi się woda w organizmie.

Dodatkowo w tym cyklu miesiączka powinna przypaść w miniony poniedziałek jednak do tej pory jej nie dostałam. Raz wyczuwam szyjkę macicy, raz nie, temperatura powyżej 36,7.

Czy jest możliwość ciąży czy są to po prostu zmiany hormonalne?

Jeżeli są to zmiany hormonalne to jakie badania krwi powinnam wykonać, aby upewnić się, że wszystko jest w porządku?

Kromka90, Ayrin lubią tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 13:53

/  Zgłoś
    Ciążę najlepiej potwierdzić robiąc test ciążowy. Jeżeli Pani tak źle się czuje po odstawieniu tabletek, to może zacząć je brać znowu. Jeżeli chciałaby Pani zrobić badania hormonalne, to warto wybrać się do lekarza, który zleci badania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ