X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Tabletki antykoncepcyjne a możliwość ciąży

Tabletki antykoncepcyjne a możliwość ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:44

/  Zgłoś
    Dzień dobry,

Dwa miesiące temu odstawiłam tabletki. Od tamtego momentu bolą mnie jajniki w momencie owulacji, bolą mnie również chwilę przed spodziewaną miesiączką. Pogorszyła mi się cera, pogłębił się cellulit na nogach, przybrałam na wadze 4 kg bez zmiany diety, brzuch mam wzdęty, zatrzymuje mi się woda w organizmie.

Dodatkowo w tym cyklu miesiączka powinna przypaść w miniony poniedziałek jednak do tej pory jej nie dostałam. Raz wyczuwam szyjkę macicy, raz nie, temperatura powyżej 36,7.

Czy jest możliwość ciąży czy są to po prostu zmiany hormonalne?

Jeżeli są to zmiany hormonalne to jakie badania krwi powinnam wykonać, aby upewnić się, że wszystko jest w porządku?

Kromka90, Ayrin lubią tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 13:53

/  Zgłoś
    Ciążę najlepiej potwierdzić robiąc test ciążowy. Jeżeli Pani tak źle się czuje po odstawieniu tabletek, to może zacząć je brać znowu. Jeżeli chciałaby Pani zrobić badania hormonalne, to warto wybrać się do lekarza, który zleci badania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ