X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Tabletki antykoncepcyjne a możliwość ciąży

Tabletki antykoncepcyjne a możliwość ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:44

/  Zgłoś
    Dzień dobry,

Dwa miesiące temu odstawiłam tabletki. Od tamtego momentu bolą mnie jajniki w momencie owulacji, bolą mnie również chwilę przed spodziewaną miesiączką. Pogorszyła mi się cera, pogłębił się cellulit na nogach, przybrałam na wadze 4 kg bez zmiany diety, brzuch mam wzdęty, zatrzymuje mi się woda w organizmie.

Dodatkowo w tym cyklu miesiączka powinna przypaść w miniony poniedziałek jednak do tej pory jej nie dostałam. Raz wyczuwam szyjkę macicy, raz nie, temperatura powyżej 36,7.

Czy jest możliwość ciąży czy są to po prostu zmiany hormonalne?

Jeżeli są to zmiany hormonalne to jakie badania krwi powinnam wykonać, aby upewnić się, że wszystko jest w porządku?

Kromka90, Ayrin lubią tę wiadomość

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 13:53

/  Zgłoś
    Ciążę najlepiej potwierdzić robiąc test ciążowy. Jeżeli Pani tak źle się czuje po odstawieniu tabletek, to może zacząć je brać znowu. Jeżeli chciałaby Pani zrobić badania hormonalne, to warto wybrać się do lekarza, który zleci badania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ