X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

wydluzone aptt a poronienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • carillona Nowa

Wysłany: 27 maja 2016, 12:07

/  Zgłoś
    Witam,
    Odebrałam wyniki krwi. Badania byly zrobione w celu ustalenia powodów dwóch wczesnych poronień. Morfologia krwi wyszla w normie (wszystkie parametry), tak samo jak tsh i prolaktyna. Mam natomiast pytanie o parametry dot. Aptt - podwyższone 45,6sek (norma do 37), inr 1.25(norma do 1.2), oraz ptt la 58sek (norma do 43). Przeciwciała antykardiolipinowe ujemne, antykoag.toczniowy ujemny. Czy powyższe parametry mogą stanowić przyczynę moich poronień? Pozdrawiam

Crisperss, gosska, miczelina, Perle, nick nieaktualny, JustynaK90 lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ