X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

wydluzone aptt a poronienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • carillona Nowa

Wysłany: 27 maja 2016, 12:07

/  Zgłoś
    Witam,
    Odebrałam wyniki krwi. Badania byly zrobione w celu ustalenia powodów dwóch wczesnych poronień. Morfologia krwi wyszla w normie (wszystkie parametry), tak samo jak tsh i prolaktyna. Mam natomiast pytanie o parametry dot. Aptt - podwyższone 45,6sek (norma do 37), inr 1.25(norma do 1.2), oraz ptt la 58sek (norma do 43). Przeciwciała antykardiolipinowe ujemne, antykoag.toczniowy ujemny. Czy powyższe parametry mogą stanowić przyczynę moich poronień? Pozdrawiam

Crisperss, gosska, miczelina, Perle, Ona29, JustynaK90 lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ