X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

wydluzone aptt a poronienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • carillona Nowa

Wysłany: 27 maja 2016, 12:07

/  Zgłoś
    Witam,
    Odebrałam wyniki krwi. Badania byly zrobione w celu ustalenia powodów dwóch wczesnych poronień. Morfologia krwi wyszla w normie (wszystkie parametry), tak samo jak tsh i prolaktyna. Mam natomiast pytanie o parametry dot. Aptt - podwyższone 45,6sek (norma do 37), inr 1.25(norma do 1.2), oraz ptt la 58sek (norma do 43). Przeciwciała antykardiolipinowe ujemne, antykoag.toczniowy ujemny. Czy powyższe parametry mogą stanowić przyczynę moich poronień? Pozdrawiam

Crisperss, gosska, miczelina, Perle, Ona29, JustynaK90 lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ