X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Wyniki badań HORMONY

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nieska Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:04

/  Zgłoś
    Mam serdeczną prośbę o interpretację wyników moich badań. Robione były w 32 dniu cyklu bądź 1 dniu cyklu (w tym dniu było plamienie i bóle miesiączkowe, następnego dnia, normalne krwawienie). Nie wiem którą fazę cyklu powinnam przyjąć i normy dla niej, no i w ogóle nie bardzo się orientuję. To moje pierwsze tego typu badania. Staram się 3 cykle.
    Pomoże mi ktoś w interpretacji?

Estradiol 144,4 pmol/l
    faza folikularna:46.0 — 607.0
    faza owulacyjna:315.0 — 1828.0
    faza lutealna:161.0 — 774.0

Estradiol (jedn.tradyc.)39,42 pg/ml
    faza folikularna:12,5 - 166
    faza owulacyjna:85,8 - 498
    faza lutealna:43,8 - 211

FSH 5,35 U/l
    faza folikularna:3.5 — 12.5
    faza owulacyjna:4.7 — 21.5
    faza lutealna:1.7 — 7.7

LH 4,85 U/l
    Faza folikularna:2.4 — 12.6
    Faza owulacyjna:14.0 — 95.6
    Faza lutealna:1.0 — 11.4

Prolaktyna 591 mU/l 127 — 637

Lu79, Ewela2016 lubią tę wiadomość

Nieska, rocznik 82'
    rozpoczęcie starań 10.2015
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ