Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Wyniki badań HORMONY

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nieska Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:04

/  Zgłoś
    Mam serdeczną prośbę o interpretację wyników moich badań. Robione były w 32 dniu cyklu bądź 1 dniu cyklu (w tym dniu było plamienie i bóle miesiączkowe, następnego dnia, normalne krwawienie). Nie wiem którą fazę cyklu powinnam przyjąć i normy dla niej, no i w ogóle nie bardzo się orientuję. To moje pierwsze tego typu badania. Staram się 3 cykle.
    Pomoże mi ktoś w interpretacji?

Estradiol 144,4 pmol/l
    faza folikularna:46.0 — 607.0
    faza owulacyjna:315.0 — 1828.0
    faza lutealna:161.0 — 774.0

Estradiol (jedn.tradyc.)39,42 pg/ml
    faza folikularna:12,5 - 166
    faza owulacyjna:85,8 - 498
    faza lutealna:43,8 - 211

FSH 5,35 U/l
    faza folikularna:3.5 — 12.5
    faza owulacyjna:4.7 — 21.5
    faza lutealna:1.7 — 7.7

LH 4,85 U/l
    Faza folikularna:2.4 — 12.6
    Faza owulacyjna:14.0 — 95.6
    Faza lutealna:1.0 — 11.4

Prolaktyna 591 mU/l 127 — 637

Lu79, Ewela2016 lubią tę wiadomość

Nieska, rocznik 82'
    rozpoczęcie starań 10.2015
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ