Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Wysoka prolaktyna po teście z metoklopramidem

Wysoka prolaktyna po teście z metoklopramidem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mońka88 Nowa

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:37

/  Zgłoś
    Witam serdecznie,
    Niedawno odebrałam wyniki prolaktyny. Na czczo wynosi 148 mU/l, po obciążeniu 1h - 5800 mU/l, po 2 h - 4000 mU/l. Wiem, że wyniki po obciążeniu wskazują na hiperprolaktynemię czynnościową. Dodam, że miesiączkuję regularnie, TSH wynosi - 1. Nie mam, żadnych objawów. Czy w znaczącym stopniu może to wpływać na zajście w ciąże? Dziękuje za odpowiedź.

justa1234, sonia86, Saramago, Rutelka, mik82, polifoniczna, Adelajda, 3wela, młódka lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:08

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, w sytuacji, gdy miesiączkuje Pani regularnie, wymienione wyniki nie powinny mieć wpływu na szanse na zajście w ciążę. W sytuacji, gdy starania nie przyniosą oczekiwanych rezultatów, proszę zgłosić się w celu wykonania pogłębionej diagnostyki.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ