X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Zamrożone nasienie 15lat temu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patryniak Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 23:02

/  Zgłoś
    Mój mąż w wieku 15 lat zachorował na nowotwór (ziarnicę) przeszedł chemioterapię i radioterapię. Przez jakieś 6 miesięcy staraliśmy się zajść w ciąże niestety się nie udało, postanowiliśmy wiec ze zbadamy nasienie. Nie wiedzieliśmy jakie mogą być wyniki ale z tylu głowy był fakt ze ma nasienie zamrożone w razie gdyby jego plemniki uległy zniszczeniu przez leczenie choroby. Zacznę od wyniku badania, niestety są słabiutkie plemników mniej niż 1ml. 33 % ruchliwych wolno , 66% nieruchliwych, nasienie przezroczyste o zwiększonej lepkości. Wizytę u lekarza mamy jeszcze przed sobą. Okazało się jeszcze ze bank nasienia w którym były zamrożone plemniki męża zlikwidowali i moje pytanie teraz co stało się z tym nasieniem ? Czy jest szansa ze ono gdzieś zostało przeniesione do innego banku nasienia ?
    A drugie pytanie czy możliwa jest jednak poprawa plemników męża farmakologicznie żeby doszło do zapłodnienia naturalnie?

EwaPawlik, Anuśla, jjm, PJUR lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ