X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Zamrożone nasienie 15lat temu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patryniak Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 23:02

/  Zgłoś
    Mój mąż w wieku 15 lat zachorował na nowotwór (ziarnicę) przeszedł chemioterapię i radioterapię. Przez jakieś 6 miesięcy staraliśmy się zajść w ciąże niestety się nie udało, postanowiliśmy wiec ze zbadamy nasienie. Nie wiedzieliśmy jakie mogą być wyniki ale z tylu głowy był fakt ze ma nasienie zamrożone w razie gdyby jego plemniki uległy zniszczeniu przez leczenie choroby. Zacznę od wyniku badania, niestety są słabiutkie plemników mniej niż 1ml. 33 % ruchliwych wolno , 66% nieruchliwych, nasienie przezroczyste o zwiększonej lepkości. Wizytę u lekarza mamy jeszcze przed sobą. Okazało się jeszcze ze bank nasienia w którym były zamrożone plemniki męża zlikwidowali i moje pytanie teraz co stało się z tym nasieniem ? Czy jest szansa ze ono gdzieś zostało przeniesione do innego banku nasienia ?
    A drugie pytanie czy możliwa jest jednak poprawa plemników męża farmakologicznie żeby doszło do zapłodnienia naturalnie?

nick nieaktualny, Anuśla, jjm, PJUR lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ