Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Zapalenie prostaty a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nancy Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:29

/  Zgłoś
    Szanowny Panie Doktorze,

Mój mąż kilka tygodnie temu zachorował na zapalenie prostaty, wcześniej jego wyniki nie były rewelacyjne (obniżona morfologia,prawidłowych form jedynie 2%, ilość całkowita plemników w ejakulacie 384 ml - podobno sporo). Teraz leczy się antybiotykiem Xywelam.
    Czy możemy się starać jak skończy antybiotyk, czy istnieje możliwosć ewentualnego zakażenia mnie podczas stosunku ?
    Czy wyniki mogły się jeszcze bardziej pogorszyć po zapalenie prostaty?
    Kiedy najwcześniej można powtórzyć badanie nasienia po kuracji antybiotykiem?
    Czy IUI przy takich wynikach męża ( u mnie wszystko jest dobrze, miałam robione mnóstwo badań) ma sens ?

chruszczow, Anatolka, Renia7910, JaKa lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ