X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Zespół policystycznych jajników

Zespół policystycznych jajników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:25

/  Zgłoś
    Ponad dwa lata temu poroniłam, teraz od roku staramy się z mężem o dziecko ale bez rezultatów. Byłam u ginekologa stwierdził on u mnie zespół policystycznych jajników, zapisał mi metformax 850 i clostilbegyt ale w dalszym ciągu nic. W każdym cyklu bolą mnie jajniki. Robię testy owulacyjne które wychodzą pozytywne ale ciąży brak dodam jeszcze że cykle mam 35 dniowe. Bardzo proszę o pomoc

Dorotka, Anna255, C, gosiaczeknnnn, njut, Ona_89', zuu, Girl25, basienka, mama2929, Mirabelka30, blueeye, Nytusia84, JABUSKO, Asiak, Bursztyn, just_me, eeedith lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:17

/  Zgłoś
    Stwierdzenie zespołu policystycznych jajników wymaga szerokiej diagnostyki i odpowiedniego prowadzenia, najlepiej w specjalistycznej placówce. Lekarz powinien przeanalizować nie tylko wyniki badania USG, ale także parametry hormonalne (np. AMH) i pokierować Panią na dostosowane do sytuacji leczenie (czasami ze względu na szanse na ciążę warto rozważyć bardziej zaawansowane metody).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ