X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Zespół policystycznych jajników

Zespół policystycznych jajników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:25

/  Zgłoś
    Ponad dwa lata temu poroniłam, teraz od roku staramy się z mężem o dziecko ale bez rezultatów. Byłam u ginekologa stwierdził on u mnie zespół policystycznych jajników, zapisał mi metformax 850 i clostilbegyt ale w dalszym ciągu nic. W każdym cyklu bolą mnie jajniki. Robię testy owulacyjne które wychodzą pozytywne ale ciąży brak dodam jeszcze że cykle mam 35 dniowe. Bardzo proszę o pomoc

Dorotka, Anna255, C, gosiaczeknnnn, njut, Ona_89', zuu, Girl25, basienka, mama2929, Mirabelka30, blueeye, Nytusia84, JABUSKO, Asiak, Bursztyn, just_me, eeedith lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:17

/  Zgłoś
    Stwierdzenie zespołu policystycznych jajników wymaga szerokiej diagnostyki i odpowiedniego prowadzenia, najlepiej w specjalistycznej placówce. Lekarz powinien przeanalizować nie tylko wyniki badania USG, ale także parametry hormonalne (np. AMH) i pokierować Panią na dostosowane do sytuacji leczenie (czasami ze względu na szanse na ciążę warto rozważyć bardziej zaawansowane metody).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ