Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Zespół policystycznych jajników

Zespół policystycznych jajników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 14:54

/  Zgłoś
    Witam stwierdzono u mnie zespół policystycznych jajników. W pierwszą ciąże zaszłam 3 lata temu i niestety poroniłam w 6 tc teraz od 2 lat staramy się z mężem o dziecko ale bez rezultatów. Lekarz przepisał mi metformax 850 i clostilbegyt, brałam go przez 3 miesiące teraz lekarz zalecił dwu miesięczną przerwę a metformax dalej biorę. Mam problem z płodnym śluzem więc ciężko mi zaobserwować kiedy są te dni, robię też testy owulacyjne które wychodzą pozytywne. Co cykl bolą mnie jajniki i obawiam się że mogę mieć cykle bezowulacyjne lecz lekarz tego nie potwierdził. Bardzo proszę o pomoc

Efak, Anna255, ewelinka2210, Strażaczka90, mama2929, njut, Blondik, freya, bea, Intimiziena, Kasia89, ewelinka3673, gosia81 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:05

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, po 2-letnim okresie starań, rekomendowałbym Pani wykonanie kompleksowych badań (Pani i męża), w celu ustalenia przyczyny trudności z zajściem w ciążę. Warto tez skonsultować się ze lekarzem w specjalistycznym ośrodku. Adekwatne do sytuacji postępowanie mógłbym zaproponować dopiero po zapoznaniu się z Państwa wynikami i rozmowie z Państwem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ