Zespół policystycznych jajników
-
nick nieaktualnyWitam stwierdzono u mnie zespół policystycznych jajników. W pierwszą ciąże zaszłam 3 lata temu i niestety poroniłam w 6 tc teraz od 2 lat staramy się z mężem o dziecko ale bez rezultatów. Lekarz przepisał mi metformax 850 i clostilbegyt, brałam go przez 3 miesiące teraz lekarz zalecił dwu miesięczną przerwę a metformax dalej biorę. Mam problem z płodnym śluzem więc ciężko mi zaobserwować kiedy są te dni, robię też testy owulacyjne które wychodzą pozytywne. Co cykl bolą mnie jajniki i obawiam się że mogę mieć cykle bezowulacyjne lecz lekarz tego nie potwierdził. Bardzo proszę o pomoc
Efak, Anna255, ewelinka2210, Strażaczka90, mama2929, njut, Blondik, freya, bea, Intimiziena, Kasia89, ewelinka3673, gosia81 lubią tę wiadomość
-
prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk EkspertSzanowna Pani, po 2-letnim okresie starań, rekomendowałbym Pani wykonanie kompleksowych badań (Pani i męża), w celu ustalenia przyczyny trudności z zajściem w ciążę. Warto tez skonsultować się ze lekarzem w specjalistycznym ośrodku. Adekwatne do sytuacji postępowanie mógłbym zaproponować dopiero po zapoznaniu się z Państwa wynikami i rozmowie z Państwem.