Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem badanie przed kwalifikacją do programu rządowego

badanie przed kwalifikacją do programu rządowego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • taśta Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:21

/  Zgłoś
    witam,
    planujemy z mężem podejść do in vitro z programu rządowego w Inviccie we Wrocławiu i mam pytanie jakie wyniki badań wymagane są przez klinikę na pierwszą wizytę?

O ciąże staramy się od 5 lat. Ja 32 lata, mąż 31. Jestem po ciąży biochemicznej (rok temu) i poronieniu 8tc (puste jajo płodowe). Moje wyniki i ocena ginekologa jest ok za to czynnik męski- 0% prawidłowych plemników i oligoasthenoteratozoospermia (badanie usg ok, prolaktyna, testosteron, tsh, fsh, lh- wszystko w normie).

Jakie wymagania odnośnie badań ma Invicta żeby można było rozpocząć procedurę in vitro z MZ?

Dziękuję i pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 09:08

freya, Tova33, Anatolka, Lexi150, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Anuszka, kasiulek1201, agniesia2569, Elmirka, Nadira, mik82, fi0lka, monik, Maciejka, Agnieszka_A., nick nieaktualny, margo001, nick nieaktualny, urocza, nick nieaktualny, abbigal lubią tę wiadomość

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:37

/  Zgłoś
    Przed kwalifikacją Pani powinna wykonać badanie AMH, umożlwiające ocenę rezerwy jajnikowej, a Pani mąż - badanie nasienia metodą komputerową. Istotne jest również zgromadzenie dokumentacji z dotychczasowego leczenia.
    Okres leczenia powinien wynosić min. 12 miesięcy przy liczbie plemników poniżej 3 mln/ml lub min. 24 miesiące przy liczbie plemników między 3 a 15 mln/ml. Jeżeli liczba plemników jest zdecydowanie niższa niż 3 mln/ml być może przeprowadzenie kwalifikacji z tytułu czynnika męskiego będzie można przyspieszyć.
    Przed zabiegiem in vitro zalecałbym w Państwa przypadku (choć nie jest to obowiązkowe) wykonanie badania fragmentacji DNA plemników (metodą TUNEL), badanie pod kątem mukowiscydozy i AZF, a także badanie kariotypów Pani i męża. Obecnie istnieje możliwość odbycia bezpłatnej konsultacji w Klinice we Wrocławiu, więc serdecznie zapraszam.

Anatolka, abbigal lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ