Druga faza cyklu w cyklach stymulowanych
-
Mam za sobą dwie nieudane inseminacje oraz jedno in vitro, przed którymi przeszłam wszystkie wymagane badania łącznie z histeroskopią, diagnoza to niepłodność idiopatyczna oraz niskie amh- 0,8. Nie mam problemu z uzyskaniem dojrzałych komórek podczas stymulacji i w in vitro miałam zarodki, zostały mi podane dwa na embrio glue,niestety żaden nie zagnieździł się. Z grubością endometrium nie mam problemu, jest zawsze odpowiednie. Mam pytanie- jakie badania mogą wykazać problem z zagnieżdżeniem, jeśli go mam i czy fakt, iż zaledwie parę dni (3-5) po owulacji/punkcji odczuwam bóle miesiączkowe może wskazywać na problem w tym temacie- cykl mój trwa 29 dni, faza lutealna 14 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:03
Anatolka, freya, holly golightly, Tosia 1981, justa1234, 19ilonka87, Asiak, Maciejka, Beata.D, SuSie, Anna255, gabi544, kotkapc, Martyna, margo001, jupiter, monik, Blondik lubią tę wiadomość
-
prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk EkspertZazwyczaj ponad 80% wszystkich zaburzeń implantacji związanych jest z wadami genetycznymi zarodków. Co więcej ilość zaburzeń wzrasta wraz z wiekiem kobiety oraz spadkiem poziomu AMH czyli rezerwy jajnikowej. Być może w Państwa przypadku konieczne będzie rozważenie specjalistycznej diagnostyki preimplantacyjnej PGD, jednoznaczna ocena wymaga jednak bardziej szczegółowej analizy. Jeśli chciałaby się Pani skonsultować, obecnie pierwsza wizyta w Klinice we Wrocławiu jest bezpłatna.
Anna255, holly golightly lubią tę wiadomość