X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Druga faza cyklu w cyklach stymulowanych

Druga faza cyklu w cyklach stymulowanych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zaczar♥wana Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2015, 10:31

/  Zgłoś
    Mam za sobą dwie nieudane inseminacje oraz jedno in vitro, przed którymi przeszłam wszystkie wymagane badania łącznie z histeroskopią, diagnoza to niepłodność idiopatyczna oraz niskie amh- 0,8. Nie mam problemu z uzyskaniem dojrzałych komórek podczas stymulacji i w in vitro miałam zarodki, zostały mi podane dwa na embrio glue,niestety żaden nie zagnieździł się. Z grubością endometrium nie mam problemu, jest zawsze odpowiednie. Mam pytanie- jakie badania mogą wykazać problem z zagnieżdżeniem, jeśli go mam i czy fakt, iż zaledwie parę dni (3-5) po owulacji/punkcji odczuwam bóle miesiączkowe może wskazywać na problem w tym temacie- cykl mój trwa 29 dni, faza lutealna 14 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:03

Anatolka, freya, holly golightly, Tosia 1981, justa1234, 19ilonka87, Asiak, Maciejka, Beata.D, SuSie, Anna255, gabi544, kotkapc, Martyna, margo001, jupiter, monik, Blondik lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:37

/  Zgłoś
    Zazwyczaj ponad 80% wszystkich zaburzeń implantacji związanych jest z wadami genetycznymi zarodków. Co więcej ilość zaburzeń wzrasta wraz z wiekiem kobiety oraz spadkiem poziomu AMH czyli rezerwy jajnikowej. Być może w Państwa przypadku konieczne będzie rozważenie specjalistycznej diagnostyki preimplantacyjnej PGD, jednoznaczna ocena wymaga jednak bardziej szczegółowej analizy. Jeśli chciałaby się Pani skonsultować, obecnie pierwsza wizyta w Klinice we Wrocławiu jest bezpłatna.

Anna255, holly golightly lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ