X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Druga faza cyklu w cyklach stymulowanych

Druga faza cyklu w cyklach stymulowanych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zaczar♥wana Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2015, 10:31

/  Zgłoś
    Mam za sobą dwie nieudane inseminacje oraz jedno in vitro, przed którymi przeszłam wszystkie wymagane badania łącznie z histeroskopią, diagnoza to niepłodność idiopatyczna oraz niskie amh- 0,8. Nie mam problemu z uzyskaniem dojrzałych komórek podczas stymulacji i w in vitro miałam zarodki, zostały mi podane dwa na embrio glue,niestety żaden nie zagnieździł się. Z grubością endometrium nie mam problemu, jest zawsze odpowiednie. Mam pytanie- jakie badania mogą wykazać problem z zagnieżdżeniem, jeśli go mam i czy fakt, iż zaledwie parę dni (3-5) po owulacji/punkcji odczuwam bóle miesiączkowe może wskazywać na problem w tym temacie- cykl mój trwa 29 dni, faza lutealna 14 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:03

Anatolka, freya, holly golightly, Tosia 1981, justa1234, 19ilonka87, Asiak, Maciejka, Beata.D, SuSie, Anna255, gabi544, kotkapc, Martyna, margo001, jupiter, monik, Blondik lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:37

/  Zgłoś
    Zazwyczaj ponad 80% wszystkich zaburzeń implantacji związanych jest z wadami genetycznymi zarodków. Co więcej ilość zaburzeń wzrasta wraz z wiekiem kobiety oraz spadkiem poziomu AMH czyli rezerwy jajnikowej. Być może w Państwa przypadku konieczne będzie rozważenie specjalistycznej diagnostyki preimplantacyjnej PGD, jednoznaczna ocena wymaga jednak bardziej szczegółowej analizy. Jeśli chciałaby się Pani skonsultować, obecnie pierwsza wizyta w Klinice we Wrocławiu jest bezpłatna.

Anna255, holly golightly lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ