WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Druga faza cyklu w cyklach stymulowanych

Druga faza cyklu w cyklach stymulowanych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zaczar♥wana Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2015, 10:31

/  Zgłoś
    Mam za sobą dwie nieudane inseminacje oraz jedno in vitro, przed którymi przeszłam wszystkie wymagane badania łącznie z histeroskopią, diagnoza to niepłodność idiopatyczna oraz niskie amh- 0,8. Nie mam problemu z uzyskaniem dojrzałych komórek podczas stymulacji i w in vitro miałam zarodki, zostały mi podane dwa na embrio glue,niestety żaden nie zagnieździł się. Z grubością endometrium nie mam problemu, jest zawsze odpowiednie. Mam pytanie- jakie badania mogą wykazać problem z zagnieżdżeniem, jeśli go mam i czy fakt, iż zaledwie parę dni (3-5) po owulacji/punkcji odczuwam bóle miesiączkowe może wskazywać na problem w tym temacie- cykl mój trwa 29 dni, faza lutealna 14 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:03

Anatolka, freya, holly golightly, Tosia 1981, justa1234, 19ilonka87, Asiak, Maciejka, Beata.D, SuSie, Anna255, gabi544, kotkapc, Martyna, margo001, jupiter, monik, Blondik lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:37

/  Zgłoś
    Zazwyczaj ponad 80% wszystkich zaburzeń implantacji związanych jest z wadami genetycznymi zarodków. Co więcej ilość zaburzeń wzrasta wraz z wiekiem kobiety oraz spadkiem poziomu AMH czyli rezerwy jajnikowej. Być może w Państwa przypadku konieczne będzie rozważenie specjalistycznej diagnostyki preimplantacyjnej PGD, jednoznaczna ocena wymaga jednak bardziej szczegółowej analizy. Jeśli chciałaby się Pani skonsultować, obecnie pierwsza wizyta w Klinice we Wrocławiu jest bezpłatna.

Anna255, holly golightly lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ