X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

gdzie szukać pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 17ona Nowa

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:53

/  Zgłoś
    witam,
    bardzo proszę o pomoc. Do jakiej kliniki zapisać się na rządowy program leczenia niepłodności ?
    Mieszkam w okolicach Lublina. Czy do Lublina, czy szukać poza województwem? Niektórzy polecaja Białystok klinikę Bocian, inni Warszawę. Dodam, że mam 39 lat. Jestem własnie po nieudanej próbie I inseminacji. Chciałabym przystąpić do kliniki w której mają doświadczenie potwierdzone wynikiem urodzeń. Choć wiem, ze statystyki są jakie są, mój wiek również nie napawa optymizmem. Ale wszystkie badania mamy zrobione. Wszystkie są prawdłowe. A ciąży brak od 5 lat.
    Proszę o sugestie za które z góry dziekuję.

justa1234, sedinum82, kasia851229, Maciejka, Betti83 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:38

/  Zgłoś
    Mogę polecić Pani klinikę Invicta w Warszawie, która ma duże doświadczenie w prowadzeniu pacjentek w podobnej do Pani sytuacji oraz umożliwia dostęp do procedur, które w takich przypadkach mogą zwiększać szanse na powodzenie leczenia (np. PGD NGS).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ