X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Mutacja w genie MTHFR C/T i A/C a ciaża

Mutacja w genie MTHFR C/T i A/C a ciaża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marta84 Nowa

Wysłany: 24 lutego 2015, 00:38

/  Zgłoś
    Miałam ostatnio zrobione badania kariotyp +niepłodność żeńska.Wynik:stwierdzono wzrost ryzyka wystapnienia hiperhomocysteinemii (15-30umol/l) stwierdzono nosicielstwo genotypu C/T polimorfizmu C677T oraz A/C A1298C.Proszę mi powiedzieć czy z takimi wynikami mam szansę na zajśćie w ciążę i urodzenie zdrowego dziecka?Dodam że razem z mężem staramy się o dziecko od 6 lat,jesteśmy po jednej próbie inseminacji i po jednym in vitro (nie udane).Proszę o odpowiedż.Pozdrawiam serdecznie.Marta.

solania, wisienka, walkie talkie, Anna255, Zireael, Mimbla, zoe31, jupiter, freya, hajka, kaloryferka lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:38

/  Zgłoś
    Tak – ma Pani szansę a urodzenie zdrowego dziecka. Nawet przy zwiększonym ryzyku poronień, przy prawidłowej suplementacji, Pani szanse nie powinny się różnić znacząco od szans osób bez mutacji. Jeśli chciałaby się Pani skonsultować, w Klinice we Wrocławiu pierwsza wizyta jest bezpłatna.

Anna255 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ