Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

niedroźny jajowód

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:05

/  Zgłoś
    mam niedrozny jajowód leczę się od 2012 .Miałam HSG Laparoskopie.Miałam dwa razy IUI Pierwsza udana ale poronienie druga nie udana .Zastanawiam się nad invitro ale czy kwalifikuje się do refundowanego .

mala86, bąbel, nick nieaktualny, surreal95, anusiakt, my dream, dżona, tere85 lubią tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:23

/  Zgłoś
    Trudno jest odpowiedzieć jednoznacznie na Pani pytanie ze względu na brak informacji o innych kluczowych wynikach badań m.in. AMH i badania nasienia. Warto też zanim podejmie się decyzję o właściwym leczeniu wykonać badanie fragmentacji DNA plemników (metodą TUNEL) oraz test wiązania plemników z hialuronianem. W zależności od uzyskanych wyników być może uzasadnione będzie wykonanie 3-ciej inseminacji lub bezpośrednie przejście do refundowanego zabiegu in vitro.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ