X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

niedroźny jajowód

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:05

/  Zgłoś
    mam niedrozny jajowód leczę się od 2012 .Miałam HSG Laparoskopie.Miałam dwa razy IUI Pierwsza udana ale poronienie druga nie udana .Zastanawiam się nad invitro ale czy kwalifikuje się do refundowanego .

mala86, bąbel, Cigaretta, surreal95, anusiakt, my dream, dżona, tere85 lubią tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:23

/  Zgłoś
    Trudno jest odpowiedzieć jednoznacznie na Pani pytanie ze względu na brak informacji o innych kluczowych wynikach badań m.in. AMH i badania nasienia. Warto też zanim podejmie się decyzję o właściwym leczeniu wykonać badanie fragmentacji DNA plemników (metodą TUNEL) oraz test wiązania plemników z hialuronianem. W zależności od uzyskanych wyników być może uzasadnione będzie wykonanie 3-ciej inseminacji lub bezpośrednie przejście do refundowanego zabiegu in vitro.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ