Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

niedroźny jajowód

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:05

/  Zgłoś
    mam niedrozny jajowód leczę się od 2012 .Miałam HSG Laparoskopie.Miałam dwa razy IUI Pierwsza udana ale poronienie druga nie udana .Zastanawiam się nad invitro ale czy kwalifikuje się do refundowanego .

mala86, bąbel, nick nieaktualny, surreal95, anusiakt, my dream, dżona, tere85 lubią tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:23

/  Zgłoś
    Trudno jest odpowiedzieć jednoznacznie na Pani pytanie ze względu na brak informacji o innych kluczowych wynikach badań m.in. AMH i badania nasienia. Warto też zanim podejmie się decyzję o właściwym leczeniu wykonać badanie fragmentacji DNA plemników (metodą TUNEL) oraz test wiązania plemników z hialuronianem. W zależności od uzyskanych wyników być może uzasadnione będzie wykonanie 3-ciej inseminacji lub bezpośrednie przejście do refundowanego zabiegu in vitro.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ