Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

niedroźny jajowód

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:05

/  Zgłoś
    mam niedrozny jajowód leczę się od 2012 .Miałam HSG Laparoskopie.Miałam dwa razy IUI Pierwsza udana ale poronienie druga nie udana .Zastanawiam się nad invitro ale czy kwalifikuje się do refundowanego .

mala86, bąbel, nick nieaktualny, surreal95, anusiakt, my dream, dżona, tere85 lubią tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:23

/  Zgłoś
    Trudno jest odpowiedzieć jednoznacznie na Pani pytanie ze względu na brak informacji o innych kluczowych wynikach badań m.in. AMH i badania nasienia. Warto też zanim podejmie się decyzję o właściwym leczeniu wykonać badanie fragmentacji DNA plemników (metodą TUNEL) oraz test wiązania plemników z hialuronianem. W zależności od uzyskanych wyników być może uzasadnione będzie wykonanie 3-ciej inseminacji lub bezpośrednie przejście do refundowanego zabiegu in vitro.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ