X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

niedroźny jajowód

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:05

/  Zgłoś
    mam niedrozny jajowód leczę się od 2012 .Miałam HSG Laparoskopie.Miałam dwa razy IUI Pierwsza udana ale poronienie druga nie udana .Zastanawiam się nad invitro ale czy kwalifikuje się do refundowanego .

mala86, bąbel, Cigaretta, surreal95, anusiakt, my dream, dżona, tere85 lubią tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:23

/  Zgłoś
    Trudno jest odpowiedzieć jednoznacznie na Pani pytanie ze względu na brak informacji o innych kluczowych wynikach badań m.in. AMH i badania nasienia. Warto też zanim podejmie się decyzję o właściwym leczeniu wykonać badanie fragmentacji DNA plemników (metodą TUNEL) oraz test wiązania plemników z hialuronianem. W zależności od uzyskanych wyników być może uzasadnione będzie wykonanie 3-ciej inseminacji lub bezpośrednie przejście do refundowanego zabiegu in vitro.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ