X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem niski poziom Testosteronu u mężczyzny

niski poziom Testosteronu u mężczyzny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kookana1987 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:57

/  Zgłoś
    Mój mąż ma niski poziom testosteronu, w związku z czym jest zakłócona morfologia plemników i słabe parametry nasienia. Po wizycie u Urologa otrzymał Testo Caps, obecnie morfologia wynosi 4%, ale ucierpiała objętość.
    Jak można polepszyć jakość nasienia, i podwyższyć poziom testosteronu u mojego męża? Jaki specjalista może nam pomóc?

Dziekuje

munirka, Ania_84, mażona, Lamama, Eavonne, kita, rybka33 lubią tę wiadomość

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:40

/  Zgłoś
    Niski poziom testosteronu zwykle nie zakłóca morfologii plemników. Dodatkowo stosowanie testosteronu może znacząco pogorszyć parametry nasienia. W Państwa przypadku zalecałbym wykonanie szczegółowych badań hormonalnych i konsultację andrologiczną. Mogę Państwu zarekomendować specjalistów w klinikach w Warszawie, Gdańsku i Wrocławiu, którzy mają wieloletnie doświadczenie diagnostyce tego rodzaju problemów.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ