X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem niski poziom Testosteronu u mężczyzny

niski poziom Testosteronu u mężczyzny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kookana1987 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:57

/  Zgłoś
    Mój mąż ma niski poziom testosteronu, w związku z czym jest zakłócona morfologia plemników i słabe parametry nasienia. Po wizycie u Urologa otrzymał Testo Caps, obecnie morfologia wynosi 4%, ale ucierpiała objętość.
    Jak można polepszyć jakość nasienia, i podwyższyć poziom testosteronu u mojego męża? Jaki specjalista może nam pomóc?

Dziekuje

munirka, Ania_84, mażona, Lamama, Eavonne, kita, rybka33 lubią tę wiadomość

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:40

/  Zgłoś
    Niski poziom testosteronu zwykle nie zakłóca morfologii plemników. Dodatkowo stosowanie testosteronu może znacząco pogorszyć parametry nasienia. W Państwa przypadku zalecałbym wykonanie szczegółowych badań hormonalnych i konsultację andrologiczną. Mogę Państwu zarekomendować specjalistów w klinikach w Warszawie, Gdańsku i Wrocławiu, którzy mają wieloletnie doświadczenie diagnostyce tego rodzaju problemów.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ