Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem niski poziom Testosteronu u mężczyzny

niski poziom Testosteronu u mężczyzny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kookana1987 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:57

/  Zgłoś
    Mój mąż ma niski poziom testosteronu, w związku z czym jest zakłócona morfologia plemników i słabe parametry nasienia. Po wizycie u Urologa otrzymał Testo Caps, obecnie morfologia wynosi 4%, ale ucierpiała objętość.
    Jak można polepszyć jakość nasienia, i podwyższyć poziom testosteronu u mojego męża? Jaki specjalista może nam pomóc?

Dziekuje

munirka, Ania_84, mażona, Lamama, Eavonne, kita, rybka33 lubią tę wiadomość

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:40

/  Zgłoś
    Niski poziom testosteronu zwykle nie zakłóca morfologii plemników. Dodatkowo stosowanie testosteronu może znacząco pogorszyć parametry nasienia. W Państwa przypadku zalecałbym wykonanie szczegółowych badań hormonalnych i konsultację andrologiczną. Mogę Państwu zarekomendować specjalistów w klinikach w Warszawie, Gdańsku i Wrocławiu, którzy mają wieloletnie doświadczenie diagnostyce tego rodzaju problemów.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ