X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem niski poziom Testosteronu u mężczyzny

niski poziom Testosteronu u mężczyzny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kookana1987 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:57

/  Zgłoś
    Mój mąż ma niski poziom testosteronu, w związku z czym jest zakłócona morfologia plemników i słabe parametry nasienia. Po wizycie u Urologa otrzymał Testo Caps, obecnie morfologia wynosi 4%, ale ucierpiała objętość.
    Jak można polepszyć jakość nasienia, i podwyższyć poziom testosteronu u mojego męża? Jaki specjalista może nam pomóc?

Dziekuje

munirka, Ania_84, mażona, Lamama, Eavonne, kita, rybka33 lubią tę wiadomość

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:40

/  Zgłoś
    Niski poziom testosteronu zwykle nie zakłóca morfologii plemników. Dodatkowo stosowanie testosteronu może znacząco pogorszyć parametry nasienia. W Państwa przypadku zalecałbym wykonanie szczegółowych badań hormonalnych i konsultację andrologiczną. Mogę Państwu zarekomendować specjalistów w klinikach w Warszawie, Gdańsku i Wrocławiu, którzy mają wieloletnie doświadczenie diagnostyce tego rodzaju problemów.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ