X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem PCO i stymulacja Gonal F

PCO i stymulacja Gonal F

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:25

/  Zgłoś
    Zdiagnozowane PCO, Podwyzszony Adrostendion 324 ng/l i Dhea-S 351 ng/l, hirsutyzm, 1 dziecko, starania o 2, 3 cykle stymulowane z Gonal F w dawce 50, ciazy brak. Czy leczenie wylacznie Gonalem F przyniesie efekty? Co wlaczyc dodatkowo do leczenia na obnizenie adrostendionu?
    Maz parametry nasienia ok. Czy inseminacja ma sens? Czy tylko in-vitro? Moze tabletki antykoncepcyjne dwuazowe na unormowanie hormonow? Prosze o rade.

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 11:33

/  Zgłoś
    Badania pokazują, że łączenie leków stymulujących owulację i na obniżenie androgenów nie zwiększa szansy na ciążę. Nie napisała Pani, czy stymulacja Gonalem wywołała owulację. Bez owulacji nie ma możliwości, by zajść w ciążę. Należy rozważyć zwiększenie dawki Gonalu lub pomyśleć o in vitro. Według mnie inseminacją w Pani przypadku nie ma sensu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ