Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

PODWÓJNA STYMULACJA

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • WEŁNA Nowa

Wysłany: 2 października 2018, 19:18

/  Zgłoś
    Pani doktor, mam za sobą 3 nieudane próby ivf, komórki zapłodnione i po trzecim dniu przestały się dzielić.
    Jestem po trzeciej stymulacji, pobrano 13 komórek jajowych i tylko 4 się zapłodniły i zarodki przestały się dzielić po 3 dobie. Mam 42 lata a mąż dobre podstawowe parametry nasienia, fragmentację 5 i obniżone badanie wiązania się plemnika z hialuronianem. Zaproponowano nam podwójną stymulacje, czyli teraz po 5 dni po punkcji kolejna stymulacja, która ma dać lepsze efekty czyli lepsze jakościowo komórki, czy to prawda?
    Małgosia

JaHania, Anuśla, hipisiątko, jjm, Bellakawa lubią tę wiadomość

WEŁNA
  • dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 24 października 2018, 08:53

/  Zgłoś
    Po 40. roku życia jakość komórek drastycznie się pogarsza. Może warto pomyśleć o adopcji komórek jajowych lub zarodków.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ