WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem refundacja leków do stymulacji in vitro

refundacja leków do stymulacji in vitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • toraza Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:50

/  Zgłoś
    Witam Panie Profesorze!!!

W nawiązaniu do Pana odpowiedzi na wcześniejsze moje pytanie dotyczące in vitro z wykorzystaniem nasienia dawcy, napisał Pan, ze można starać się o refundacje leków do stymulacji, chciałabym zapytać jakie kryteria muszą być spełnione żeby się zakwalifikować; dodam,że miałam już cztery inseminacje, AMH 2,36, wszystkie hormony w normie brak innych zdiagnozowanych chorób. Udokumentowane mam ok 5 miesięcy leczenia.Ze wzgledu na kilka chorób męża ( w tym przypuszczenie choroby genetycznej ale nie mamy potwierdzenia jej badaniami genetycznymi) zdecydowaliśmy się na skorzystanie z banku nasienia.I jeszcze jedno pytanie czy wartość SHBG 39,15 nmol/l jest dobrym wynikiem?

Dziekuję za odpowiedz i Pozdrawiam!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 19:44

kasiakasia11, justa1234, Elfik, Maciejka, Ania_84 lubią tę wiadomość

pati
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:13

/  Zgłoś
    Refundacja leków stosowanych w ramach zapłodnienia pozaustrojowego do stymulacji uzależniona jest przede wszystkim od wieku kobiety (poniżej 40 roku życia) i wyników badań (AMH – powyżej 0,7 lub FSH wykonane w 2-3 dniu cyklu - poniżej 15 mlU/ml). Pod tym adresem znajdzie Pani dokładne informacje, jakie parametry są analizowane w każdym przypadku: http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/leki-stosowane-w-procedurze-in-vitro-objete-refundacja-od-1-lipca-2014-r

Anatolka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ