X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem stymulacja a potworna migrena

stymulacja a potworna migrena

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • antea Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:37

/  Zgłoś
    Mam PCOS. Przechodziłam czterokrotnie przez stymulacje: Clostillbegyt (5-9dc) + Pregnyl (13dc) + Duphaston (15-24dc). Po każdym przyjęciu Clostilbegytu występowały u mnie bóle głowy. Zgłoszone dla lekarza. Przy 4 stymulacji wylądowałam w szpitalu. Po przyjęciu Pregnylu na indukcję owulacji, dostałam strasznej migreny. Neurolodzy na SOR-ze zgodnie stwierdzili, że przyczyną migreny był Pregnyl. Tłumaczyli mi, że mózg nagle miał skurcz, potem rozkurcz, opony mózgowe spuchły i stąd straszny ból. Nie wyobrażam sobie przeżyć tego jeszcze raz. Sytuacja była na tyle poważna, że mdlałam z bólu i przez 4 dni nie dałam rady w ogóle funkcjonować.
    Co w takiej sytuacji? Co robić dalej? Mam PCOS, a lekarz nie jest w stanie zaproponować mi innej terapii.

Anatolka, Caroline, Natka-77, marika31, justa1234, freya lubią tę wiadomość

eef9ea829bfa98ddca7184863e2ba221.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:07

/  Zgłoś
    Po zapoznaniu się z Pani opisem, rozważyłbym zmianę leków Clostilbegyt i Pregnyl na rzecz bardziej fizjologicznych preparatów. Wcześniej jednak należałoby się skonsultować i dokładnie przeanalizować Pani przypadek.

antea lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ