SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Stymulacja letrazolem brak odpowiedzi na lek

Stymulacja letrazolem brak odpowiedzi na lek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 19:44

/  Zgłoś
    Dzień dobry, leczymy się z mężem od kwietnia 2018 od 2 lat staramy się o dziecko nie udało nam się uzyskać ani jednego pozytywnego testu. Poprzedni cykl miałam stymulowany letrazolem ( 1 tabletka dziennie) później miałam podany zastrzyk ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka A 3 dni później brałam luteine 3 razy dziennie pod język. Nie skonczylam brać luteiny i dostałam okresu czy to oznacza, że cykl był bezowulacyjny? Byla przeprowadzana inseminacja ( u męża słabe nasienie)nieudana. Później zaczęłam brać znowu letrazol od 3 dnia cyklu przez 5 dni. W 11 dc byłam na monitorowaniu owulacji ( szykujemy się do kolejnego iui) niestety poziom estradiolu wynosi 8 pg/ ml. Czy leki mogły spowodować brak wzrostu estradiolu. Zdziwilam się że i organizm nie zareagowal na lek . W poprzednim cyklu urosły 2 pecherzyki dominujące jednak jeden zatrzymał się nA 14 mm i przestał rosnąć.

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 11:34

/  Zgłoś
    Pęcherzyk dominujący przed pęknięciem osiąga średnicę około 22 mm. Stężenie estradiolu powinno wynosić wówczas ponad 200 pg/ml. Z Pani opisu wynika, że nie doszło do owulacji, więc inseminacja nie miała większego sensu. Organizm nie zawsze reaguje prawidłowo na leki stymulujące.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ