Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Stymulacja letrazolem brak odpowiedzi na lek

Stymulacja letrazolem brak odpowiedzi na lek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 19:44

/  Zgłoś
    Dzień dobry, leczymy się z mężem od kwietnia 2018 od 2 lat staramy się o dziecko nie udało nam się uzyskać ani jednego pozytywnego testu. Poprzedni cykl miałam stymulowany letrazolem ( 1 tabletka dziennie) później miałam podany zastrzyk ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka A 3 dni później brałam luteine 3 razy dziennie pod język. Nie skonczylam brać luteiny i dostałam okresu czy to oznacza, że cykl był bezowulacyjny? Byla przeprowadzana inseminacja ( u męża słabe nasienie)nieudana. Później zaczęłam brać znowu letrazol od 3 dnia cyklu przez 5 dni. W 11 dc byłam na monitorowaniu owulacji ( szykujemy się do kolejnego iui) niestety poziom estradiolu wynosi 8 pg/ ml. Czy leki mogły spowodować brak wzrostu estradiolu. Zdziwilam się że i organizm nie zareagowal na lek . W poprzednim cyklu urosły 2 pecherzyki dominujące jednak jeden zatrzymał się nA 14 mm i przestał rosnąć.

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 11:34

/  Zgłoś
    Pęcherzyk dominujący przed pęknięciem osiąga średnicę około 22 mm. Stężenie estradiolu powinno wynosić wówczas ponad 200 pg/ml. Z Pani opisu wynika, że nie doszło do owulacji, więc inseminacja nie miała większego sensu. Organizm nie zawsze reaguje prawidłowo na leki stymulujące.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ