SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Stymulacja letrazolem brak odpowiedzi na lek

Stymulacja letrazolem brak odpowiedzi na lek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 19:44

/  Zgłoś
    Dzień dobry, leczymy się z mężem od kwietnia 2018 od 2 lat staramy się o dziecko nie udało nam się uzyskać ani jednego pozytywnego testu. Poprzedni cykl miałam stymulowany letrazolem ( 1 tabletka dziennie) później miałam podany zastrzyk ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka A 3 dni później brałam luteine 3 razy dziennie pod język. Nie skonczylam brać luteiny i dostałam okresu czy to oznacza, że cykl był bezowulacyjny? Byla przeprowadzana inseminacja ( u męża słabe nasienie)nieudana. Później zaczęłam brać znowu letrazol od 3 dnia cyklu przez 5 dni. W 11 dc byłam na monitorowaniu owulacji ( szykujemy się do kolejnego iui) niestety poziom estradiolu wynosi 8 pg/ ml. Czy leki mogły spowodować brak wzrostu estradiolu. Zdziwilam się że i organizm nie zareagowal na lek . W poprzednim cyklu urosły 2 pecherzyki dominujące jednak jeden zatrzymał się nA 14 mm i przestał rosnąć.

• dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 11:34

/  Zgłoś
    Pęcherzyk dominujący przed pęknięciem osiąga średnicę około 22 mm. Stężenie estradiolu powinno wynosić wówczas ponad 200 pg/ml. Z Pani opisu wynika, że nie doszło do owulacji, więc inseminacja nie miała większego sensu. Organizm nie zawsze reaguje prawidłowo na leki stymulujące.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ